1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İşçi Filmleri Festivali 12 Aralık’ta

İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ 12 ARALIK’TA BAŞLAYACAK

Bu yıl Türkiye’de dördüncüsü, Antalya’da da ilk kez düzenlenecek 4. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 12 Aralık’ta başlayacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Halkevleri, KESK, Dev-Sağlık İş ve Antalya Sanatçılar Derneği’nden (ANSAN) oluşan ortak platformun gerçekleştireceği İşçi Filmleri Festivali, bu yıl ilk kez Antalyalılarla buluşacak. Düzenlenen basın toplantısında platform adına konuşan Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, festivalin 12-16 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.

Türkiye ve dünyadan emekçilerin yaşamlarını, mücadele deneyimlerini, filmler aracılığıyla izleyicilerle buluşturmak istediklerini belirten Sönmez, festivale katılımın her yıl arttığını kaydetti. Festivalin “Biz Başka Dünya İsteriz” temasıyla yola çıktığını ifade eden Nurettin Sönmez, filmlerde kriz, işsizlik, güvencesizlik ve işçilerin mücadele dolu emek öykülerinin beyaz perdede yer alacağını vurguladı.

‘100 BİN KİŞİYDİLER’ İLE START ALACAK

Festival hakkında bilgiler veren Sönmez, “Festival, 12 Aralık Cumartesi saat 19.00’da, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda Zonguldak grevi ve yürüyüşünü konu alan ‘100 bin kişiydiler’ belgesinin gösterimiyle başlayacak. Açılış gecesinde sinema emekçilerine, işçi filmlerinde emeği geçen oyuncu, yönetmen ve emek dostlarına plaket verilecek. Gala gecesine katılım ücretsizdir.”

FİLMLERİN HEPSİ ÜCRETSİZ

Antalya’da ilk defa gerçekleştirilecek festivalin daha önce düzenlenen festivallerden daha özgün bir yapıda olacağına dikkati çeken Sönmez, şimdiye kadar olan gösterimlerin hepsinden daha karma bir festival programı hazırladıklarını belirtti. 30 ülkeden 80 filmin izleyiciyle buluşacağını kaydeden Sönmez, gösterimlerin tamamının ücretsiz olduğunu bildirdi. Sönmez, festival kapsamında 13 Aralık Pazar günü saat 14.00’te “Sinemanın Piyasalaşması ve Yozlaşması” adı altında bir panel düzenleneceğini söyledi.

İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ 12 ARALIK’TA BAŞLAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 16:14:04
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 16:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?