1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İşçi Filmleri Festivali başladı

İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ ‘100 BİN KİŞİYDİLER BELGESELİ’ İLE BAŞLADI

Türkiye’de dördüncüsü, Antalya’da ilki düzenlenen 4. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali ‘100 bin kişiydiler’ adlı belgesel gösterimiyle başladı.

16 Aralık tarihine kadar devam edecek işçi filmleri festivalinde 30 ülkeden 80 film ücretsiz gösterilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, festivali düzenleyen tüm kurumlara teşekkür ederken, Bursa’da maden ocağında meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 19 işçiyi saygıyla andı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Halkevleri, KESK, Dev-Sağlık-İş ve Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) ortak platformunda gerçekleştirilen 4. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali AKM Aspendos Salonu’nda düzenlenen törenle başladı. Festivalin açılış programına, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Genel Sekreter Yardımcıları Cemal Öcal, Ali Özkayacan, Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, ‘100 bin kişiydiler’ Belgesel Yönetmen Yardımcısı Ahmet Özer, KESK Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, Dev Sağlık-İş Şube Başkanı Bekir Çivi, Festival Sözcüsü Dilaver Ayna ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, festivali düzenleyen Halkevleri, KESK, Dev-Sağlık-İş ve ANSAN’a teşekkür etti. Akaydın, “Ancak bu keyfimiz maalesef Bursa’da maden ocağında meydana gelen patlamada şehit olan işçi kardeşlerimizin acısı ile gölgelendi. 19 işçi kardeşimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Ancak bu mağlubiyet geçicidir. Devrim ve devrimcilik her zaman kazanan olmuştur” dedi.

Daha sonra KESK dönem sözcüsü Nurettin Sönmez, Festival dönem sözcüsü Dilaver Ayna, Dev-Sağlık-İş Şube Başkanı Bekir Çivi ve ‘100 Bin Kişiydiler’ belgesel müzik yapımcısı ve yönetmen yardımcısı Ahmet Özer de festivalin önemini içeren konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, festivali düzenleyen tüm kurum temsilcilerine plaket ve çiçek takdim etti.

İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ ‘100 BİN KİŞİYDİLER BELGESELİ’ İLE BAŞLADI
İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ ‘100 BİN KİŞİYDİLER BELGESELİ’ İLE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 17:15:01
Güncelleme :13 Aralık 2009 Pazar 19:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?