21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İşçi Partisi'nden protesto

BALYOZ PLANI DAVASINA İŞÇİ PARTİSİ'NDEN PROTESTO

Antalya'da İşçi Partililer orduevi önünde Balyoz planı davasını protesto ettiler.

İşçi Partisi Antalya İl Başkanı Bilal Şimşir ve partililer Antalya Orduevi önünde sloganlar atarak Balyoz planı davasını proteste etti.

İl Başkanı Bilal Şimşir yaptığı basın açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sahip çıkılmasını isteyerek, "Türk Ordusu'na yargı eliyle darbe yapılıyor. Türk Ordusu'na karşı yürütülen saldırılar devam ediyor. Yaşanan bu yargılama bir dava değildir bir düşman saldırısıdır" dedi.

HARBİYE MARŞI CD'Sİ DAĞITTI

Yaklaşık 50 partili ellerinde çeşitli pankartlarla sloganlar atarken, İl Başkanı Şimşir partililere Harbiye Marşı CD'si dağıttı. Şimşir açıklamasında 'komutanların esir alındığını' iddia ederek şunları söyledi:

"Düşman yeni bir saldırı ile Türk Ordusu'nun kahraman, namuslu komutanlarını yeniden tutsak almıştır. Saldırı kuralsızdır, kanunsuzdur. Yapılan bir yargılama değildir.Ortada bir mahkeme yoktur. Türk Ordusu'nun kahraman komutanlarına yönelen saldırıya isyan ediyoruz".

"SİLİVRİ'DE HUKUK YOK"

Şimşir, açıklamasında Silivri'de hukuk olmadığını, uygulanın 'savaş hukuku' olduğunu iddia ederek, "Darbe girişimleri araştırılıyormuş, darbeciler yargılanıyormuş. Evet darbe var. 2002'den bu yana Türk Ordusu'na darbe vardır. Cumhuriyete karşı darbe vardır. Tam bağımsız başı dik egemen bir Türkiye için, milletimizi ordusuna sahip çıkmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

BALYOZ PLANI DAVASINA İŞÇİ PARTİSİ'NDEN PROTESTO
BALYOZ PLANI DAVASINA İŞÇİ PARTİSİ'NDEN PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2011 Cumartesi 15:05:01
Güncelleme :12 Şubat 2011 Cumartesi 17:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?