1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İşçilerin maaş isyanı!

MAAŞ ALAMAYAN İŞÇİLER EYLEM YAPTI

Alanya ilçesine bağlı Konaklı beldesinde, bir otelin çalışanları dört aydır maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı.

Konaklı beldesinde hizmet veren bir otelde çalışan 150 işçi, dört aydır alamadıkları maaşın eylemini yaptılar. Sezon kapandığı için çıkışları verilen çalışanlar alacakları için otel içinde alkışlı ve sözlü protesto yaptı. "İşçiyiz hakkımızı isteriz", "Maaşımızı isteriz", "Alınterimizi isteriz" sloganları atan işçiler, otelin işletmecisi Osman Ö.'ya tepki gösterdi.

HAKKIMIZI VERSİNLER

Yaklaşık 15 yıldır otelde katçı olarak çalışan Eyüp Canseven, son iki yıldır oteli işleten Osman Ö.'nun maaşlarını hep gecikmeli ödediğini söyleyerek, "150 işçi dört aydır maaş alamıyoruz. Ev kirasını bile ödeyemiyoruz. Çoğu arkadaşın evine haciz geldi. Otel yetkilileri bugün yarın diye bizi oyalamakta. Çıkışlar verilmesine rağmen maaşlarımızı alamadık" dedi.

Yaklaşık iki yıldır otelde kat şefi olarak çalışan Ebru Demir de, "İşçiler üç gündür aç karnına otel önünde beklemekte. Açıklama yapılmasını bekliyoruz. Gelsin hakkımızı versinler. Biz hakkımızı istiyoruz. Fazlasını istemiyoruz. Ne olursa olsun biz hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. Gerekirse otelin bahçesinde yatıp kalkacağız. Alın terimizle çalıştık. Terimiz ayağımızın altına indi. Ancak paramızı alamıyoruz" diye konuştu.

Otelin güvenlik biriminde çalışan Mustafa Karaca da sabah çıkışı verildiğini ve parasını istediğinde tehdit edildiğini iddia ederek şunları söyledi: "Beni otelden dışarı atmak istediler. Benden senelik izin kullanmamı istediler. Ben de paramı vermeleri halinde senelik izine ayrılacağımı söyledim. Bunun üzerine bana bağırdılar. Beni tehdit ederek dışarı atmak istediler."

Otel işçisi Ayşe Demir de eve ekmek götüremediği için çocuklarının yüzüne bakamadığını belirterek "Elimi boş görünce üzülen çocuklarımdan utanıyorum" diye yakındı.

MAAŞ ALAMAYAN İŞÇİLER EYLEM YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 17:36:02
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 17:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?