8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İshalin nedeni içme suyu mu?

Antalya'nın Korkuteli Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, ilçede zaman zaman görülen ishal vakalarının şehir şebeke suyundan kaynaklanmadığını belirterek, suyun temiz olduğunu söyledi. Adnan Uğurlu, şebeke suyunun ayda iki kez tahlil yapıldığını söyledi. 

Korkuteli Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, uzun süredir devam eden içme suyunun çok kirli olduğu iddialarını cevaplandırarak, suyun yapılan tahliller sonrasında temiz çıktığını söyledi. İlçedeki şebeke suyunun her ay iki kez İlçe Sağlık Grup Başkanlığı elemanlarınca analizi yapıldığını söyleyen Uğurlu, yapılan analiz sonucunda içme suyu hakkında tutulan raporda, su numunelerinin, bakteriyolojik açıdan uygun olduğunun belirtildiğini söyledi. Uğurlu, "Bugün içme suyu olarak kullandığımız çeşme sularımızın sağlık kontrolü, Sağlık Bakanlığımıza bağlı ekiplerce belli aralıklarla düzenli olarak yapılıyor. Su analizi ise yine Sağlık Bakanlığımıza bağlı Antalya'daki hıfzısıhha kurullarınca yapıldı. Şu ana kadar hıfzısıhha kurullarınca yapılan su analizleri sonuçlarında suları içmeye mani hiçbir bir olayla karşılaşılmadı. Yapılan tüm tahlillerde içme suyumuz sağlıklı ve tertemiz çıktı" dedi. 

Başkan Uğurlu, ilçe halkını içme suyu konusunda rahat olmaya çağırarak endişe edilecek bir durum olmadığını belirtti. Uğurlu, suyun dağıtım sistemine girmeden sağlık açısından gerekli standartlarda olup olmadığının kontrolünün yapıldığını ifade ederek şunları söyledi "Alınan numuneler sürekli analiz yapılıyor. İçme suyunun içinde bulunması gereken bütün elementlerin kontrolleri yapılıyor. Müsaade edilebilir değerlerin altında olduktan sonra sisteme veriliyor. Bütün bunlar yapıldıktan sonra arıtılan su laboratuarda test ediliyor. Yani içme suyunda endişeye gerektirecek, herhangi bir şey söz konusu değildir." Herhangi bir olumsuzluk hissedildiği anda müdahale edildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Adnan Uğurlu " Zaten böyle bir şey olamaz. Bunu biz hissettiğimiz zaman, sürekli kontrolümüz altında bulanan suya hemen müdahale ederiz. Halkımız rahat olsun, şu anda ilçede ve sistemimizde herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir. Olmaması içinde biz gerekli tedbirleri almaktayız" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 11:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?