16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Işık Yargın yeniden başkan

IŞIK YARGIN YENİDEN BAŞKAN

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde faaliyet gösteren Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı’na yeniden Işık Yargın seçildi.

ATSO’da yapılan seçime Antalya ve ilçelerde faaliyet gösteren kadın girişimciler katıldı. Seçim sonucu 28 kişilik Antalya İl Kadın Girişimler Kurulu’nun başkanlığına Işık Yargın, başkan yardımcılıklarına Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimcilerini temsilen Yasemin Barut Yıldırım, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimcilerini temsilen de Burcu Haboğlu Baba seçildi.

Seçim dolayısıyla yapılan toplantıda bir konuşma yapan ATSO Başkan Yardımcısı Adnan Vucudi Özen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kadın girişimci sayısını arttırmak amacıyla Kadın Girişimciler Kurulları oluşturulduğunu belirterek, Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun da 27 Haziran 2008 tarihinde ATSO koordinatörlüğünde çalışmalarına başladığını söyledi. Kurulun, kadın girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere kurulduğunu belirten Özen, geçtiğimiz iki yılda, kurul tarafından ev hanımlarına yönelik iş kolları ve şirket kurma konularında araştırmalar yapılıp raporlar hazırlandığını, okullarda girişimcilik konusunda eğitimler düzenlendiğini bildirdi.

ATSO olarak İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun çalışmalarını çok önemsediklerini ifade eden Özen, “ATSO olarak, kadın istihdamının, fırsat eşitliğinin, genel ve mesleki eğitimin, yerel ve ulusal düzeyde, daha fazla gündemde tutulması, ülkemizin aydınlık geleceğini kurmak için öncelikli görevlerimizin başında gelir. Kadın girişimcilerimiz son derece başarılı projelere imza atıyorlar. Biz, bu başarılardan gurur duyuyoruz. Daha fazla başarı örneği görmek istiyoruz. Toplum için kadın girişimcilerimizin rol model olmalarını istiyoruz. Buna destek olmak için gayret sarf ediyoruz” dedi.

Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın ise, önümüzdeki dönemde Antalya ve bölgesinde kadın girişimci sayısını arttırmak için çalışmalar yapacaklarını söyledi. Yargın ve ekibi 2 yıl süre ile görev yapacak.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 11:39:04
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 11:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?