16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Işıklar Caddesi açıldı

IŞIKLAR CADDESİ AÇILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Işıklar Caddesi, halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen törenle açıldı.

Işıklar Caddesi’nin sokak müzisyenleri ve çeşitli gösterilerle adeta bir karnaval havasında açılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, engellilerle birlikte yürüyerek, halkı selamladı.

Başkan Akaydın, Işıklar Caddesi düzenlemesinin 14 aylık başkanlık görevi sırasında yaptığı en iyi işlerden birisi olduğunu belirterek, “Göze görülmeyen en büyük yatırımı alt yapıya yapıyoruz. Özellikle kanalizasyon, yağmur suyu drenajı ve enerji dönüşümü için 100 milyon dolar civarında çok önemli yatırımlar yaptık. Tabii ki göze en güzel görünen Işıklar Caddesi oldu. Bu projeyi hayata geçiren ekibime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Akaydın, projedeki demir aksamların Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaçayı Üretim Tesisleri’nde imal edildiğini kaydederek, “Bu projenin diğer bir önemli tarafı üretici belediye özelliğine tekrar kavuşmamızdır. Bu nedenle projeyi çok pahalıya mal etmedik. Bundan sonra ihtiyaçlarımızı kendimiz üreteceğiz. İsteniyor ki köprülü kavşaklar, alt geçitler yapılsın. Gerektiği zaman onu da yapacağız. Köprülü kavşak yapmak yerine, böyle caddeler düzenlemeyi, böyle güzellikler yaratmayı Antalya halkı için daha önemli buluyorum. Bu aynı zamanda kent kültürünü geliştirmek, kentlilik bilinci yaratmak için de çok önemli. Amacımız bu tür bölgeleri turistler için de çekici kılmak. Kent merkezinde Işıklar modeli düzenlemelerimiz devam edecek” dedi.

ENGELİLLERE HİTAP EDEN PROJE

Antalya’nın bugüne kadar cadde ve sokaklarıyla engellilere hizmet edemeyen bir kent görünümünde olduğunu vurgulayan Başkan Akaydın, “Işıklar, ilk defa Antalya’da her şeyiyle engellilere hitap eden bir projedir. Çağdaş bir Antalya yaratmak için önemlidir. Yakın zamanda engellilere hitap eden otobüslerimizle de Antalya’ya hizmet edeceğimizi müjdelemek istiyorum” dedi.

Sokak müzisyenleri temalı heykellerle donatılan caddenin birçok noktasında yaptıkları canlı müzikle açılışı renklendirdi. Ressamlar resim yaparken, sanat grupları da çeşitli gösteriler sundu. Gösteriler, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Antalyalılar, yıldızlarla süslenen ışıklandırması, renkli su havuzları, mermer kaldırımları, engellilere yönelik dünya standartlarındaki düzenlemeleri, çiçekli aydınlatma direkleri, peyzaj düzenlemesi, narenciye ağaçları, estetik kent mobilyaları ile Işıklar Caddesi’nin açılışında karnaval gibi bir gün yaşadı.

IŞIKLAR CADDESİ AÇILDI
IŞIKLAR CADDESİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 12:32:03
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 19:03:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?