22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Işıklar Caddesi’nde çalışmalar sürüyor

IŞIKLAR CADDESİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, yeniden düzenlenen Işıklar Caddesi’nde çalışmaların kısa bir süre sonra tamamlanacağını bildirdi.

Işıklar Caddesi’nde incelemelerde bulunan Aktekin, Fen İşleri Daire Başkanı Sebahat Çevik’ten yapılanlarla ilgili bilgi aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, yakın zamanda caddede çalışmaların tamamlanacağını, caddenin elektrik direklerinin yerlerine konulduğunu, süsleme işlerinin de bitmek üzere olduğunu söyledi. Caddenin, görme engelli vatandaşların yivli taşları takip ederek kimseye gerek duymadan ilerleyecek şekilde düzenlediklerini kaydeden Aktekin, “Caddeye, görme engelli vatandaşın uyarılması için kabaralı taşlar koyduk. Engelli kişi kabaralı taşları hissettiği zaman yolun bittiğini anlayacak ve ona göre hareket edecek” dedi.

SİNYALİZASYON SİSTEMİ YENİLENDİ

Işıklar Caddesi’nin yenilenen sinyalizasyon sistemi hakkında da bilgi veren Genel Sekreter Mehmet Aktekin, görme engelli vatandaşların karşıdan karşıya geçişlerin bundan sonra daha güvenli olacağını söyledi.“Yeni sistemle yayaya yanan yeşil ışık, yani ‘geç’ işareti ile birlikte sesli bir uyarı devreye girecek” diyen Aktekin, kırmızı yanana kadar devam edecek sesli sinyalin görme engelli vatandaşlara güvenlik uyarısı olacağını bildirdi. Aktekin, Öğretmenevi ve Cender Otel kavşaklarına konulan yeni sinyalizasyon sisteminin görüntü olarak da değiştiğini belirterek, “Direk renkleri yeşilden griye döndü. Sinyalizasyon üniteleri de turuncudan siyaha döndü. Direkler, yeni dizaynı ile daha modern bir görüntüye kavuştu” dedi.

IŞIKLAR CADDESİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 12:47:02
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 13:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?