21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İsmet Paşa Caddesi trafiğe kapatılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen 1. Aşama Hafif Raylı Sistem çalışmaları kapsamında İsmet Paşa Caddesi ve Ali Çetinkaya Caddesi’nin Dönerciler Kavşağı ile Doğu Garajı Kavşağı arasındaki bölümü 6 Eylül Cumartesi akşamı araç trafiğine kapatılacak. Ulaşım yeni belirlenen güzergahlardan sağlanacak.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Nazif Altınpınar ve Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Etli konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek, alternatif güzergahları açıkladı. Nazif Altınpınar, yapımında sona yaklaşılan Raylı Sistem çalışmaları gereği UKOME Genel Kurulu’nun 28 Ağustos’ta aldığı kararla İsmetpaşa Caddesi’nin 6 Eylül’den itibaren trafiğe kapatılacağını söyledi.

Nazif Altınpınar, çalışmalar süresince ve iftar vakti vatandaşların mağdur olmaması için Antalya Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde trafik güzergahlarında yeni düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Altınpınar yeni düzenlemeye göre Hasan Subaşı Caddesi ile Antalya Plaza 2000 İş Merkezi yıkılan Kız Meslek Lisesi arasındaki Hüsnü Karakaş Caddesi’nin ters olarak işleyeceğini kaydetti. Altınpınar, Fahrettin Altay Caddesi’nin Mezarlık kapısı ile Vakıf Hastanesi köşesine kadar olan bölümünde de trafiğin kuzeye doğru tek şerit olarak akacağını ifade etti.

Nazif Altınpınar İsmetpaşa Caddesi’nin kapatılmasının ardından oluşturulan yeni trafik güzergahını şu şekilde açıkladı:

IŞIKLAR’A ULAŞIM

Konyaaltı Caddesi istikametinden gelip Işıklar yönüne gidecek araçlar; Cumhuriyet Caddesi, Yeni Valilik binası önünden İsmetpaşa Caddesi kesişimine gelecek. Dönerciler Çarşısı istikametine dönüş kapalı olacağı için Demirciler Çarşısı tarafına geçerek yıkılan Kız Meslek Lisesi ile Hızır Reis İlköğretim Okulu arasından sağa dönecek ve ters yöne çevrilen Hüsnü Karakaş Caddesi’ne yönelecek. Antalya Plaza 2000 İş Merkezi’ne kadar geldikten sonra sağa saparak Üçkapılar ve Işıklar’a ulaşacak.

KALEİÇİ’NE ULAŞIM

Kaleiçi’ne ulaşmak isteyen araçlar da bu güzergahı kullanacak. Atatürk Caddesi’nin Üçkapılar ile Dönerciler Çarşısı arası Kaleiçi’ne ulaşım için çift yön olarak yeniden düzenlenecek. Üçkapılar’a gelip Karakaş Cami yanından sağa dönen araçlar çift şeride bölünen yoldan İşbankası önüne kadar gelecek ve mevcut yolundan Kaleiçi’ne ulaşacaklar. Kaleiçi’nden çıkacak araçlar Dönerciler Çarşısı yanındaki çıkışı kullanabilecek.

MİLLİ EGEMENLİK’E ULAŞIM

Doğu Garajı istikametinden gelip Milli Egemenlik Caddesi’ne gidecek araçlar için Fahrettin Altay Caddesi’nin Mezarlık Kapısı ilerisindeki sapağa kadar olan bölümü, orta refüj kaldırılarak kuzeye doğru tek yön olarak değiştirildi. Doğu Garajı’ndan gelen araçlar, Fahrettin Altay’ı takip ederek Mezarlık Kapısı ilerisindeki sapaktan sola sapacak. Araçlar Muratpaşa Polikliniği önünden devam ederek Milli Egemenlik Caddesi’ne ulaşacak.

HASAN SUBAŞI CADDESİ TERS YÖN

Yeni düzenleme çerçevesinde Hasan Subaşı Caddesi de ters yöne çevrildi. Cadde trafiği şimdiki akışın aksine kuzeye doğru tek yön olarak düzenlendi. Konyaaltı Caddesi ve Şehit Cengiz Toytunç Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı yönüne gelen araçlar Hasan Subaşı Caddesi’ne dönerek, Milli Egemenlik Caddesi’ne ulaşabilecek. Ayrıca Adnan Menderes Bulvarı’ndan gelen araçlar Fahrettin Altay Caddesi kuzeye doğru tek yön yapıldığı için Mezarlık istikametine dönüp Doğu Garajı’na ulaşamayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 17:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?