1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İspanya Büyükelçisi'nden ziyaret

İspanya Büyükelçisi Joan Clos, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e nezaket ziyaretinde bulundu. 

İspanya Büyükelçisi Joan Clos, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i makamında ziyaret etti. Başkan Türel, geçen sene İspanya Ticaret ve Sanayi Bakanı koltuğunda oturan ve Antalya Raylı Sistem Projesi'ne İspanya Devlet kredisinin kazandırılmasında büyük rol oynayan Joan Clos'a teşekkürlerini iletti. Clos, projenin 1.5 yıl gibi rekor bir sürede tamamlanmasından ötürü Başkan Türel'i kutladı. 

Antalya'ya ilk defa geldiğini ve Başkan Türel'i görmekten dolayı memnun olduğunu belirten Clos'a İspanya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı İsaac Martin Barbero, İspanya'nın Antalya Fahri Konsolosu ve Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu da eşlik etti. 

ANTRAY'A BÜYÜK DESTEK VERMİŞTİ 

İspanya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevinde de bulunan Joan Clos, Antalya Raylı Sistem Projesi'ne verdiği destekle de biliniyor. Geçen sene ocak ayında Başkan Türel'in de katıldığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İspanya seyahatinde, İspanya Ticaret ve Sanayi Bakanı koltuğunda bulunan Joan Clos, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte yapılan toplantıda, verdiği talimatla Raylı Sistem Projesi'ne İspanyol Devlet kredisinin kazandırılmasında büyük katkı sağlamıştı. Büyükelçi Joan Clos, Antray'ın Antalya'nın imajını değiştireceğini belirtti. 

TÜREL'İ KUTLADI 

Aynı zamanda Barselona'da da iki dönem Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Joan Clos, Raylı Sistem Projesi'nin bir dünya rekoruna imza atacak hızla tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Türel'i kutladı.
Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları ve hizmetleri hakkında Başkan Türel'den bilgi alan Büyükelçi Clos, raylı sistem, turizm ve tarım konularında da karşılıklı görüş alış verişinde bulundu. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, İspanya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı döneminde Raylı Sistem Projesine verdiği destekten dolayı Büyükelçi Joan Clos'a teşekkür etti. Türel, ziyaretleri anısına Clos'a bir plaket sunarak Antalya'nın tanım setini hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 11:00:18
Güncelleme :31 Ocak 2009 Cumartesi 10:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?