1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'İsrail'e nota verilmeli'

Antalya'da İsrail'e tepkiler devam ediyor. Antalya Özgür-Der Temsilciliği'nin Düzenlediği "Filistin'le Dayanışma Gecesi'nde" İsrail'in Filistin'e yapmış olduğu saldırılar kınandı.

Antalya Kepez İlçesi Yeni Mahalle Semt Evi'nde İsrail'in Filistin'e yapmış olduğu saldırılar kınandı. Antalya Özgür-Der Temsilciliği'nin düzenlemiş olduğu 'Filistin'le Dayanışma Gecesi'ne 200'e yakın kişi katıldı.

Sinevizyon ve konuşmaların yapıldığı gecede ilk olarak kürsüye çıkan, Abidin Doğmuş isimli imam, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve dualar edildi. Doğmuş, duasında, "Siyonist çetelerinin Müslüman Filistinlilerin kutlu direnişleriyle kahrolacağı o günleri bizlere göstermeyi nasib eyle. Dualarımızı Gazze sokaklarındaki Mücahidlerin yüreğine cesaret eyle. Siyonist, Katil İsrail yahudilerinin yüreğine korku eyle" dedi.

Akan kanın sorumlusu olarak kendini gören Özgür-Der Antalya Temsilcisi Ahmet Balta, sesiz kalarak İsrail'e ortak olunduğunu söyledi. İHH İnsani Yardım Vakfı adına konuşan Mehmet Yıldırım ise 5 tane madde sundu. İsrail'e kafir diye seslenen Yıldırım, "Kafire nota verimlili, İsrail Büyükelçisi ülkeden gönderilmeli, elçimiz İsrail'den geri çekilmeli, askeri ihaleleri iptal edip, onları karınlarından vurmalı ve Konya hava sahası yabancılara derhal kapanmalı" diye konuştu.

Daha sonra, danışma gecesi, ADAP Platformu adına da Alpaslan Arslan, Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Alpay ve 6 yaşındaki küçük bir kızın konuşmaları ve şiirlerle devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 12:42:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?