1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İsrail'e poşulu tepki

Kepez Belediye Meclisi üyeleri, poşu takarak İsrail'i, Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı kınadı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kadın milletvekillerinin, İsrail'in, Gazze'ye yönelik saldırılarını Filistin Kefiyesi (poşu) ile protesto etme eylemine Kepez Belediye Meclisi'nden destek geldi.

Kepez Belediye Meclisi, Ocak ayı olağan meclis toplantısında ortak bir bildiri ile İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını kınamıştı. Ocak ayı meclisinin devamında da Kepez Belediyesi'nin Ak Parti, CHP, MHP ve Anavatanlı meclis üyeleri, simgesel olarak boyunlarına poşu takarak İsrail'i Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı protesto etti.

AKP'li Meclis Üyeleri Nuray Asar, İsmail Hayyar, CHP'li Meclis Üyeleri Serap Yılmaz, Abdullah Durmaz, MHP Meclis Üyesi Vehbi Okudur ve Bağımsız Meclis Üyesi Durmuş Sezgin de poşu takarak İsrail'i kınadı, Filistin halkına destek verdi.

AK Parti Grubu Sözcüsü İsmail Hayyar, zulmün en acımasızına bırakılan kardeş ülke Filistinliler'in yaşadığı Gazze'nin gönüllerinin kardeş şehri olduğunu belirtti. Filistin halkına yönelik yapılan zulmün bir an önce sona ermesini dileyen Hayyar, Muharrem ayı dolayısıyla yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Hazreti Hüseyin Efendimizin şehadeti, 14 asırdan beri Türk-İslam aleminin içini sızlatmaya devam etmektedir. İnsanlık âleminin böyle bir acıyı bir daha yaşamamasını diliyoruz. Aynı tefrikaların
tekrarlanması için şer güçlerin çalışmaya devam ettiğini biliyoruz. Ancak Türk milletinin böyle fitne hareketlerine fırsat vermeyeceğine inanıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 19:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?