1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İsrailli'ye Kemer tanıtımı

Antalya Kemer'de bulunan Rose Residence Beach Hotel, 19 Mayıs 2009'da İsrail'in Tel Aviv şehrindeki David İntercontinantal Otel'de düzenlenecek Workshop'a katılarak Kemer'in tanıtımını yapacak.

Türkiye ve İsrail arasındaki turizm sektör temsilcilerinin buluşarak ortak çalışma yapabilmeleri amacıyla Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da işbirliği ile İsrail'de Tel Aviv David İntercontinantal Otelde bir Workshop düzenlenecek.

İsrailli ve Türk turizmcilerin bir araya geleceği Workshop sonrası ortak bir basın toplantısı düzenlenecek. Rose Residence Beach Hotel'de bu önemli fırsatı kaçırmayarak hem Workshop'a katılacak hem de Rose Residence Beach Hotel ile Kemer'in tanıtımını yapacak.

Rose Hotels Genel Koordinatörü Yeliz Gül Ege, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İsrail'den gelen turist sayısı geçen yıllara göre oldukça azaldı. İsrail'den gelen turist sayısı bizim için çok önemli. Anlık doluluklarda iyi reaksiyon veren bir pazar olması ve İsrail vatandaşlarının Türkiye destinasyonunu sevmelerinden dolayı İsrailli turistler Türk turizminin vazgeçilmezleridir."

Yeliz Gül Ege, TÜROFED, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da işbirliği ile bölgedeki birlik AKTOB'un da önderliğinde İsrail'de düzenlenecek Workshop programına katılma kararı aldıklarını söyledi. Amacın burada hem oteli hem de Kemer'i çok daha iyi tanıtmak olduğunu belirten Yeliz Gül Ege, "tüm bu gerginliklere rağmen yeniden İsrailli turistlerin ülkemize dönmesini ve dolayısıyla da Kemer'e dönmelerini sağlamak olacak" dedi.

KEMER TURİZMDE ÇOK KAN KAYBETTİ

Kemer'in son birkaç yıl içinde turizm sektöründe düşüş yaşadığını ifade eden Ege, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kemer son dönem çok kan kaybetti. Bunu açıkça görüyoruz. Özellikle Antalya'da Lara ve Kundu'da yapılan yeni otel yatırımları ile özellikle burada ulaşımın çok iyi şartlarda sağlanmış ve bölgenin havaalanına da yakın olması ilgiyi buraya kaydırdı. Ancak Kemer'in çok önemli bir şansı var. Bu da Kemer'in hiçbir yerde olmayan doğası. Kemer eşsizdir. Bunu yıllardır artı bir değer olarak kullanamadık. Bunu bir an önce kullanıp ayrıca Antalya ile Kemer arasında sürdürülen ve yıllardır süren yol ve tünellerin de bir an önce bitirilmesi ile Kemer turizminin biraz nefes alacağını düşünüyorum. Bu arada esnafımızın hizmet standartlarının oluşturularak turistin esnafa olan bakışının değiştirilmesi ve çok daha fazla tanıtım yapılması ile Kemer turizmi bulunduğu yerden çok üst düzeylere geleceğini düşünüyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 16:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?