8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İşsiz turizmci soyguna kalkıştı

ANTALYA'da, 26 yaşındaki İhsan Kırcıoğlu, kurusıkı tabancayla döviz bürosunu soymaya kalkıştı.

Kasadaki paraları alamayınca işyerinde çalışan 29 yaşındaki Ali Dorgül'ü tabancanın kabzasıyla başından yaralayan zanlı, kaçarken kavşakta görev yapan trafik polislerine yakalandı. Zanlı, aslında İngilizce ve Almanca bilen bir turizmci olduğunu, çalıştığı otel kış sezonu dolayısıyla kapanıp işsiz kalınca bu yola başvurduğunu söyledi.

Antalya'nın Sinan Mahallesi Ali Çetinkaya Caddesi'nde bulunan Süper Döviz Bürosu'na bugün saat 14.40 sıralarında elinde kurusıkı bir tabanca ile giren 26 yaşındaki İhsan Kırcıoğlu, işyerinde çalışan 29 yaşındaki Ali Dorgül'ün başına silahı dayayarak kasadaki döviz ve Türk parasını vermesini istedi. Dorgül'ün bunu reddetmesi üzerine sinirlenen zanlı, tabancanın kabzasıyla başına vurup kaçmaya başladı. Aldığı darbeye rağmen kendini kaybetmeyen Dorgül zanlının peşine takıldı. Olay yerinden 30 metre mesafedeki kavşağa doğru elinde kurusıkı tabanca ile koşan zanlı, orada görev yapan 2 trafik polisi tarafından yakalandı. Gasp girişiminde bulunan İhsan Kırcıoğlu ile olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ambulansında kanayan başına pansuman yapılan Ali Dorgül, daha sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne getirildi.

Aslında İngilizce ve Almanca bilen bir turizmci olduğunu söyleyen Kırcıoğlu, “Çalıştığım otel yaz sezonu sona erince kapandı. İşsiz kaldım. Annem ve babam Almanya'da yaşıyor. Antalya'da yalnızım. Param da bitince ne yapacağımı bilemedim. Sabah evden çıkarken kurusıkı tabancayı yanıma aldım” dedi.

 

DHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 17:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?