1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İşte Akaydın'ın malvarlığı

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Akaydın mal varlığını açıkladı.

Bütün kamu görevlilerinin mal varlığı açıklamayı gelenek haline getirmesi gerektiğini kaydeden Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP Başkan Adayı Menderes Türel’e de mal varlığını açıklama çağrısında bulundu.
Kahvaltılı basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelen Akaydın, rektör seçilmeden önce de mal varlığını açıkladığını söyledi.

Geçen 5 yıllık süreçte gayrimenkul sayısının azaldığını ifade eden Akaydın, mal varlığının yarısının veraset yoluyla ailesinden kaldığını açıkladı. Mal beyanına göre, Akaydın’ın 1 milyon 314 bin TL değerinde gayrimenkulü, 162 bin TL değerinde de nakit hesabı bulunuyor. Akaydın’ın aldığı ev nedeniyle 580 bin TL de borcu bulunuyor.

Konuşmasında Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’i “Hükümetimizle kavga eden, zıtlaşan yerel yönetimler her projelerini Ankara'dan geçiremiyor. Maalesef bu Türkiye'nin gerçeği” sözleri nedeniyle de sert bir şekilde eleştiren Akaydın, “Böyle bir Bakanı Batı’da bir gün bile yerinde tutmazlar. Sen iktidarsın Antalya’yı bana ne kadar borçla devredeceğini açıkla. Antalya’nın 400 milyon TL borcu olduğu ifade edildi. Bu bildiklerimiz. 1 Nisan’da bana borçsuz bir Antalya teslim et elini öpeyim” diye konuştu.

Belediye başkanıyla iktidarın aynı partiden olmasına rağmen Antalya’nın hak ettiği hizmeti alamadığını savunan CHP Adayı Akaydın, “Antalya’da daha denize girmeyen insanlar var. Bu insanlar için golf tesisleri, su parkları çok fazla bir şey ifade etmez. Hatta gülüyorlar bunlara. Bu insanların öncelikli sorunu işsizlik, yoksulluk. Yüz binlerce doları Altın Portakal’a gelen yabancıya vermek mi önemli yoksa bu insanları sinemayla buluşturmak mı? Altın Portakal’a da destek vereceğiz Antalyaspor’a da ” dedi.

Akaydı'ın mal varlığı
Antalya ve Ankara’da 1/3 hissesi, diğerleri tam olmak üzere 8 adet bina türünde gayrimenkul,. Toplam değeri 985 bin TL
Antalya ve Çorum’da önemli bir kısmı hisseli, çeşitli büyüklüklerde arsa ve tarla. Toplam değeri 226 bin TL.
Dört adet otomobil, türünde taşıt. Toplam değeri 103 bin TL.
İş Bankası’nda mevduat hesabı. Toplam değeri 132 bin TL.
Çeşitli ziynet eşyası. Toplam değeri 30 bin TL.
Bir adet Yeni Gimat hisse senedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 17:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?