15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İşte Kemer'in ilk bungolovu

İŞTE KEMER'İN İLK BUNGOLOV ODASI

Antalya'nın Kemer İlçesinde 1980'li yıllarda gelişmeye başlayan çadır turizmi ile birlikte adından söz ettiren bungalov evlerinden bir tanesi adeta zamana meydan okuyor.

Kemer Dedeler Mevkiinde Rose Hotels Yönetim Kurulu Başkanı olan Kazım Gül'e ait arazide bulunan bungalov ev görenleri şaşırtıyor. Son yıllarda hızla büyüyen, Rose Hotels'in sahibi Kazım Gül, o dönem çadır ve bungalov ile başlattıkları turizm işletmeciliği serüvenlerini, 5 yıldızlı Rose Residence Beach, 4 yıldızlı Rose Resort ve 3 yıldızlı Rose Otel ile sürdürdüklerini söyledi.

Kemer'de turizmin bangulov ev ve 5 yıldızlı otellerin karşılaştırılması ile ortaya çıktığını belirten Gül, "1980'li yıllarda turizm yeni yeni gelişiyordu. Ben de o dönem Kemer'de marangoz atölyemde çalışıyordum. Kemer sahilleri bomboştu. Bizim de sahilde yerlerimiz vardı. O dönem Palmiye Tatil köyünün ahşap işlerini yapıyordum. Turizmin gelişeceğini biliyorduk ve zamanla bizde sahilde bulunan yerimizde önceleri çadır, sonraları da bungalovlar yaptık. Çadır işletmeciliğinin sürdüğü yıllarda, 10 ahşap bungalovu kendi atölyemde yaparak hizmete açtık. Almanya ve Avusturya'dan her yıl çok sayıda yabancı kendi arabaları ile Kemer'e gelir ve bu bungalovlarda kalırlardı. Bungalovlar tek veya iki kişilikti. Zamanla Kemer'de turizm çok ilerledi ve yatırımlar arttı. Biz de ardından pansiyon işletmeciliği derken, diğer oteller ve son olarak da 5 yıldızlı Rose Residence Beach Oteli Kemer turizmine kazandırdık" dedi.

Bu arada eski bungalov evlerden birinin arazilerinde durduğunu ifade eden Gül, zaman zaman bu eve bakarak turizmde nereden nereye gelindiğini düşündüğünü söyledi.

İŞTE KEMER'İN İLK BUNGOLOV ODASI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2010 Perşembe 12:53:05
Güncelleme :27 Mayıs 2010 Perşembe 13:03:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?