21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İstediğiniz yere enerji

İSTEDİĞİNİZ YERE ENERJİ

Güneş ve rüzgardan ürettiği enerjiyi akülere depolayıp sondaj ve tarım alanları için tasarlanmış ve elektrik sorunu yaşanan her yerde farklı amaçlar için kullanılan dünyada ilk Mobil enerji kompak santrali Antalya'da tanıtıldı.

Sondaj Market tarafından tasarlanan düşük hızlı rüzgarlar ve çok bulutlu havalarda ürettiği elektriği akülere depolayan, otomatik direk kalkışıyla ve şaseye monte edilmiş hareketli güneş panelleriyle elektrik sorunu yaşanan her yerde farklı amaçlarla kullanılan, Mobil Enerji Kompak Santrali Antalya Cender Otel'de tanıtıldı. Tek şase üzerine kurulu bir sistem olduğu için kolayca taşınabilir ve herhangi bir ankraj, gergi teli veya projelendirmeye gerek duyulmadan tek kişi tarafından kurulabilen 'Mobil

Enerji Kompak Santrali', 5 bin 600 kilogram ağırlığında olup içerisinde 12 ton kapasiteyi su tankı içermekte.

Santralin tanıtımında Sondaj Market Dış Ticaret Müdürlüğü ve İç Satış Pazarlama Müdürü Aytül Güçlüerler, Sondaj Market Enerji Departmanı Yetkilisi Emre Aksoy ve Teknik Müdür İsmail Zeybek, üretici ve işadamları bilgi verdi. Güneş enerjisi panelleri ve rüzgar türbini ile gün boyu elektrik depolanabileceğini belirten Zeybek, "Depolanan enerji istenildiği zaman kullanılabilecek. Ülkemizde her yıl on binlerce tarla sırf elektrik yok diye ekilemiyor. Çitçi de, ülke de zarar ediyor. Bu sistem tarla, sera ve

evlerde kullanılabilir. 12 ton su tankı, pompa, santrifuj, damla sulama ve ilaçlama sistemleri hepsi bir santralde bulunuyor" dedi.

Türkiye'de bu sistem sayesinde enerjisiz hiçbir yerin kalmayacağını belirten Sondaj Market Dış Ticaret Müdürlüğü ve İç Satış Pazarlama Müdürü Aytül Güçlüerler, şöyle konuştu: "Bu ölçekte mobil olarak dünyada bir ilk. Elektriğin olmadığı yerlerde, saatte 6 kilowatt enerji sağlanarak sulama yapılabilir. Bu sistemi daha da genişleteceğiz.Türkiye rüzgar ve güneş zengini. Bunu mobil enerji sistemi ile iyi şekilde kullanıp en avantajlı hale getirmek istiyoruz."

İSTEDİĞİNİZ YERE ENERJİ
İSTEDİĞİNİZ YERE ENERJİ
İSTEDİĞİNİZ YERE ENERJİ
İSTEDİĞİNİZ YERE ENERJİ
İSTEDİĞİNİZ YERE ENERJİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 09:38:05
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 09:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?