1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İşten atılan genç intihara kalkıştı

Antalya'da, ekonomik kriz nedeniyle işten çıkartılan bir genç, alt geçidin korkuluklarına tırmanıp intihar etmek istedi. Gazeteci ve polislerin ikna etmeye çalıştığı genci, bir esnaf belinden sarılarak kurtardı.

Antalya'da Eski Otogar Kavşağı Şarampol 1. alt geçidi korkuluklarına çıkan 18 yaşındaki Bülent G., ekonomik kriz nedeniyle Manavgat İlçesinde bir otelde çalışırken işten çıkartıldığını söyleyerek intihar girişiminde bulundu. Yaklaşık 10 metre yükseklikte olan sürekli arabaların geçtiği alt geçidin korkuluklarında korkulu anların yaşanmasına neden olan genci gazeteciler ve polisler ikna etmeye çalıştı.

Gazetecilerin 'Oradan inersen sana iş buluruz' şeklindeki ikna çalışmalarına, "Otelde çalışırken 25 arkadaşımla beni işten çıkardılar. Günlerdir açım ve üzerimdeki kıyafetleri hiç değiştiremedim. Başka çarem kalmadı. Bir iş istiyorum ama bu da bu şartlarda imkansız gibi görünüyor" diye karşılık verdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri trafiğe kapatılan alt geçitte hava botunu açarken, 112 sağlık ekipleri de olay yerinde bekletildi.Bu arada gencin polisle konuşmasını fırsat bilen çevre esnafından Murat Yıldırım, gence sessizce yaklaşmaya başladı. Yıldırım, itfaiye ekiplerine bakmasını fırsat bildiği genci belinden tutarak korkuluklardan indirmeyi başardı. İntihar girişiminde bulunan genç ambulansla hastaneye gönderildi.

Esnaf Yıldırım, duyarlı bir vatandaş olarak genci kurtardığını söyledi. 18 yaşında bir gencin kendisini atmasına izin veremeyeceğini söyleyen Yıldırım, gazetecilerin 'Yaptığınız hareket tehlikeli değil miydi?' sorusuna, "Belinden iyi kavradım. O nedenle herhangi bir tehlikesi yoktu" diye cevap verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 13:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?