21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İşten çıkarılan otel çalışanları hak arıyor

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Beldibi beldesinde bulunan 5 yıldızlı Nautilus Otel'de çalışan 70 kişinin haksız şekilde işten çıkarıldığı ileri sürüldü. Çıkarılan işçileri temsilen Valilikte düzenlenen Halk Günü'ne katılan 7 kişi, Temmuz ayından beri alamadıkları maaşlarının ödenmesini istedi. 

Beldebi'nde 5 yıldızlı olarak faaliyet gösteren Nautilus Otel'de çalışan 70 kişinin otel yönetimi tarafından haksız yere işten çıkarıldığını ileri süren bir grup, Antalya Valiliğinde düzenlenen Halk Günü'nde katılarak hakkını aradı. Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler başkanlığında toplanan heyete sorunlarını anlatan grup üyelerinden Arif Erkoç, yaklaşık bir ay önce, otel dolu olmasına rağmen, turizmdeki kötü gidiş bahane edilerek işten çıkarıldıklarını iddia etti. Temmuz ayından bu yana maaş alamadıkları için birçok arkadaşının icralık duruma düştüğünü belirten Erkoç, “Hepimiz mağdur durumdayız. Alacaklarımızın tahsis edilmesini istiyoruz” dedi. Yine grup üyelerinden Sibel İmat da, “Biz hakkımızı istiyoruz. Haksız olarak işten çıkarıldık. Üstüne bir de otel yönetiminden bir kişi bize hakaret ederek, 'İstediğiniz yere gidin, şikayet edin' dedi. 

Çok mağdur durumdayız. İşten çıkarıldıktan sonra gerekli Maaşımızın önemesini istiyoruz” diye konuştu.
Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, özellikle kış aylarında yaşanan işten çıkarmaların sektörel bir sorun olduğunu vurguladı. Söz konusu otellin bir yılda 6 kez denetlendiğini belirten Acar, otele iki kez de idari para cezası verildiğini söyledi. Toplantıya katılan bir müfettiş yetkilisi ise sonun çözüme kavuşturulacağını fakat biraz daha sabretmeleri gerektiğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 12:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BERKE ŞİMŞEK IP: 85.107.102.xxx Tarih : 24.12.2006 22:48:28
adım berke ŞİMŞEK internetten okudugum bu haber gercekden beni üzdü calişarak anlının teriyle parasını kazanan ekmeğinin peşine düşen bu insanların haklarının bu sekilde yenmesi beni cok üzdü bu konuda ANTALYA VALİLİGİNİN GEREKEN HASSASİYETİ GÖSTERECEĞİNE İNANIYORUM