21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İşten çıkarılmaya dilenme eylemi

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ek-Dağ şirketinin kapanması nedeniyle sözleşmeleri feshedilen 10 işçi, belediye binası önünde aileleriyle birlikte dilenerek eylem yaptı.

Bugün sabah saatlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile görüşmek isteyen kapatılan Ek-Dağ şirketi işçileri, bu talepleri yerine getirilmeyince belediye binası önünde eşleri ve çocuklarıyla birlikte oturma eylemi yaptı.

Ellerinde Yargıtay tarafından onaylanmış yerel mahkemenin işe iade kararıyla birlikte bir süre oturma eylemi yapan işçiler ve aileleri, daha sonra oturdukları yerde mendil açıp dilenmeye başladı.

Dilenen babanın önüne küçük yaştaki çocuğunu oturması yoldan geçen bir annenin tepkisine sebep oldu. Spastik özürlü çocuğuyla birlikte eylem yapılan alandan geçen anne, çocukların istismar edildiğini öne sürerek bundan vazgeçmeleri gerektiğini söyledi.

Aylardır aç olduklarını söyleyen işçi eşleri ise, kendilerini eleştirenlerin para problemi olmadığını ileri sürdü. Tartışma, eylem yapan işçilerin araya girmesiyle sona erdi. Belediye işçileri, daha sonra belediye başkan yardımcılarıyla görüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 16:13:09
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 14:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayla alın IP: 81.214.172.xxx Tarih : 23.04.2005 09:58:40
bu ak partinin ilk vicdansızlığı değilki insanlar açmı tokmu diye düşünmeden çıkar işten yapıyorlar bu ülkede insanları böle açlığa terk ederek her kötülüğün yolunu açıyorlar daha ne bekleyebiliriz ki?