1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İstifa getiren tayin

MANAVGAT Devlet Hastanesi'nde beyin cerrahı olarak görev yaparken Sakarya'ya tayini çıkan Dr. Ali Çetin, istifa etti. 22 yıllık memuriyet görevinden ayrılan Dr. Çetin, suçsuz olduğu halde tayini çıkarıldığını iddia etti. Manavgat Devlet Hastanesi'nde beyin cerrahı olarak görev yapan Dr. Ali Çetin, ‘fazla ameliyat yaptığı ve görevli olmadığı hastanede ameliyat yaptığı’ gerekçesiyle müfettiş soruşturması geçirdi.

Uğradığı soruşturmanın sonunda Sakarya'daki Toyotosa Trafik Yardım Hastanesi'ne tayini çıkan Dr. Çetin, görev yerine gitmek yerine istifa etti. 22 yıllık memuriyetten ayrılan Dr. Ali Çetin, hakkındaki iddialar nedeniyle Manavgat Kaymakamlığı'nın idari soruşturmaya yer olmadığı kararı verdiğini söyledi. Buna karşın hastane yönetiminin soruşturma açtığını ve bakanlıktan müfettiş geldiğini belirten Dr. Çetin, soruşturma sonunda tayininin Sakarya'ya çıktığını bildirdi.

‘GÖREVİMİ HİÇBİR ZAMAN KÖTÜYE KULLANMADIM’
Suçsuz olduğu halde tayininin çıkartıldığını belirten Dr. Ali Çetin, Manavgat Devlet Hastanesi'nde görevli tek beyin cerrahı iken 2006 yılında Alanya'ya tayininin çıktığını, Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurduğunu ve 8 ay sonra Manavgat'a döndüğünü kaydetti. Alanya'da çalışırken, nöbetçi olmadığı zamanlar Manavgat Devlet Hastanesi'nden zaman zaman çağrıldığını ve acil hastalara müdahale yaptığını bildiren Dr. Çetin, "Ben tamamıyla mesleğimin etik kuralları gereğince hiçbir maddi çıkar gözetmeden Manavgat Devlet Hastanesi uzman hekimleri tarafından telefon ile aranmak suretiyle yapılan acil çağrıya icap ettim” dedi.
Hiçbir zaman görevini kötüye kullanmadığını ve maddi çıkar elde etmediğini savunan Dr. Ali Çetin, “Kaymakamlık soruşturmaya izin vermediği halde bakanlıktan gelen müfettişlerin raporu doğrultusunda tayinim Sakarya'ya çıkartıldı. Neden suçsuz yere görev yerim değiştiriliyor? Bir suçum varsa, yargılanmam gerekir. Yargılanmadığım bir durumda atamamın yapılması çok saçma” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 09:19:14
Güncelleme :14 Haziran 2009 Pazar 17:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?