22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İstihdam ofisi iş sahibi yapıyor

İSTİHDAM OFİSİ İŞ SAHİBİ YAPIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi İstihdam Ofisi, 220 kişiyi iş sahibi yaptı.

Yaklaşık 4 ay önce kurulan Antalya Büyükşehir Belediyesi İstihdam Ofisi’ne bugüne kadar bin 510’u kadın olmak üzere toplam 2 bin 764 kişi iş başvurusunda bulundu. Başvurularda 986 kişi ile lise mezunları ilk sırada yer alırken, başvuranlar arasında 20 yüksek lisans mezunu da bulunuyor.

İş arayanlardan yaklaşık bin 1500’ü bir işverenle görüştürülürken, bunlardan 220’si görüşmede anlaşma sağlayarak, işe başladı. İşe yerleştirilenlerden 120’sini kadınlar oluşturdu. İşe yerleştirilenlerin eğitim düzeyleri bakımından sıralaması lise mezunu, ilkokul mezunu, üniversite ve yüksek okul mezunları olarak gerçekleşti. İşe yerleştirilenler arasında 6 yüksek lisans mezunu da yer aldı. İşverenler, işe alımda tercihlerini daha çok 25- 29 yaş arası gençlerden yana kullandı.

ÜCRET İSTENMİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Duygu Batmaz, herhangi bir ücret istemeden iş arayanların uygun işlere yerleştirilmesine yardımcı olduklarını söyledi. Her gün ortalama 50 kişinin iş için kendilerine başvurduğunu anlatan Batmaz, başvuranlarda herhangi bir ön şart aramadıklarının altını çizdi. İŞKUR’un resmi paydaşı olduklarını hatırlatan Batmaz, İstihdam Ofisi’ne ilginin ve talebin her geçen gün arttığını belirtti.

İş verenlerle görüşmeler yaptıklarını kaydeden Duygu Batmaz, “İş veren temsilcileri ve çok çeşitli sektörlerden firmalarla görüşüyoruz. Bugüne kadar 50 firma ile anlaştık. İhtiyaç duydukları nitelikli eleman ihtiyaçlarını bize bildiriyorlar. Başvurular arasından en uygun olanları kendileriyle buluşturuyoruz. Her gün yeni firmaları ziyaret ederek, projemizi anlatıyoruz. Anlaştığımız firma sayısı her geçen gün artıyor” diye konuştu.

TALEBE GÖRE MESLEK KURSU

Duygu Batmaz, proje kapsamında işverenlerin taleplerine yönelik insanlara ASMEK bünyesinde mesleki eğitim vermeyi planladıklarını da kaydetti. Batmaz, “Örneğin bir firma herhangi bir meslek dalında 10 işçi almak istediğini bildirdi. ASMEK ile koordineli çalışıp, bu ihtiyaca yönelik iş garantili meslek kursu açmayı düşünüyoruz. Ayrıca ASMEK’teki diğer meslek kurslarına katılan kursiyerlerin istihdamına yardımcı olacak bir sistem kuracağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 11:35:01
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 17:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?