21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İstiklal Marşı'yla duygulandırdılar

Antalya'nın Manavgat ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim ve liseler arası İstiklal Marşını güzel Okuma Yarışmasında düzenlendi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma töreni kapsamında, Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim ve liseler arasında düzenlenen İstiklal Marşını güzel Okuma Yarışmasının finalleri Dr. Hüseyin Vural İlköğretim Okulu Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Finale kalan öğrencilerin İstiklal Marşını okumaları sırasında duygusal anların yaşandığı final yarışmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Şube Müdürleri Fuat Polat ve Cavit Metin'in yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler izledi.

Dr. Hüseyin Vural İlköğretim İlköğretim Okulu Konferans salonunda gerçekleştirilen ve Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Arzu Ayan'ın anlatımı ve okuduğu dörtlüklerle renk kattığı İstiklal Marşını güzel Okuma Yarışmasının final programı İstiklal Marşı'nı okumasıyla başladı.

Fotoğraflarla Mehmet Akif Ersoy isimli slayt gösterisinin ardından Final dergisi dershanesinde yapılan elemelere katılan tüm öğrencilere Mehmet Akif Ersoy'un tüm şiirlerinin toplandığı Safahat kitabı hediye edildi. Yapılan elemelerde finale kalan 7 ilköğretim okulu, 5 Lise ve dengi okul öğrencisi sırayla sahneye davet edilerek İstiklal Marşı'nı en güzel okumak için kıyasıya yarıştı. İstiklal Marşı'nı duygulu bir şekilde okuyan öğrenciler programa katılan davetlilerin duygulanmasına neden olurken davetliler tarafından ayakta alkışlandılar.

Jürinin dereceye giren öğrencileri belirlemekte güçlük çektiği İstiklal Marşını güzel Okuma yarışmasında İlköğretim kategorisinde Çağlayan İlköğretim Okulundan Mehmet Mergen Yüksel birinciliği elde ederken, finalde yarışan tek ilköğretim 1. kademe öğrencisi olan Yunus Emre İlköğretim Okulundan Burak Öz ikinci, Side Ali İhsan Barut İlköğretim Okulundan Davut Barış Çiçek üçüncü oldu.

Lise ve dengi okullarda Kemer Fatma Turgut Şen Anadolu Lisesinden Hakan Ramazan Çevik birinci, Manavgat Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Serap İnce ikinci, Manavgat Kolejinden Şeyma Yiğit ise üçüncülüğü elde etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 16:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?