16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

İsveçlilerin tercihi Alanya

İSVEÇLİLER EKONOMİK KRİZE RAĞMEN ALANYA'DA EV SATIN ALIYOR

Stockholm'de açılan 'Yurtdışında ev satın alma fuarı' büyük ilgi görürken, İsveçlilerin ekonomik krize rağmen Alanya'da ev satın alıyor.

İsveç'in başkenti Stockholm'de açılan 'Yurtdışında ev satın alma' fuarında Alanya'daki evlere İsveçliler rağbet gösteriyor. İsveç-Antalya arasındaki uçak seferlerinin sık olması bunda büyük rol oynuyor. THY haftada bir direk seferi olsa da, charter seferler ile günde 10-15 sefer Stockholm'den Antalya'ya ve Dalaman'a uçuyorlar. Bu da Alanya'da ev almayı cazip hale getiriyor.

Stockholm' de açılan fuara katılan Trust United firması genel müdürü Durmuş Özgen Türkiye'de ev almak isteyen yabancıların nereleri tercih ettiğini ülkeye göre değişiklik gösterdiğini söyledi. Durmuş Özgen, Finlandiyalıların Marmaris ve Alanya'yı, Rusların Antalya'yı, İsveçlilerin de Alanya'yı tercih ettiklerini söyledi. Türkiye'de ev satın alan yabancılara tapularının geç verilmesinin sıkıntılarından bahseden Özgen, "Bizi sıkıntıya sokan prosedürü biliyorsunuz.Yabancı ülke vatandaşları ev satın alıyor,

kontrat imzalıyor, belli bir depozite veriyor, bazen de evin parasının tamamını veriyor. Fakat üç aylık bekleme süresi sıkıntı meydana getiriyor. Bu bekleme süresinde müteahhit iflas edebilir, kötü niyetli kişiler apartman dairelerini farklı kişilere satabilirler. Diğer ülkelerde bu şekilde değil, para ödendiği gün müşterilerine tapuyu veriyorlar" dedi.

Fuarın kendileri açısından faydasının mülk satın almak isteyenlerle birebir görüşme olduğunu söyleyen Özgen, "Genellikle İsveç'ten bir ailenin bir daire almasından sonra bir kaç daire daha satıyoruz. Senede 4-5 sefer Alanya'ya geliyorlar. Alanya'yı buluşma noktası olarak kullanıyorlar. Ayrıca bu fuarlar mülk almak isteyenlerle karşı karşıya gelmemizi sağlıyor" dedi.

Türkiye'nin mülk satışında dünyadaki konumundan bahseden Durmuş Özgen, "İspanya bildiğiniz gibi pahalı ülkelerden, Yunanistan ve Güney Kıbrıs ondan aşağı değil, bizim rakibimiz Tayland. Fakat 2006 senesinde yabancıya mülk satma yasası iptal edildi, daha sonra düzeltildi. Fakat 13 ay beklemek zorunda kaldık. Bu durumda Bulgaristan, İspanya ve diğer ülkelere çok müşteri kaçırdık. Ama şunu diyebilirim bizim fiyatlarımız hala onlardan daha düşük, alıcıya verdiğimiz ürün de çok kaliteli" diye konuştu.

İSVEÇLİLER EKONOMİK KRİZE RAĞMEN ALANYA'DA EV SATIN ALIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 21:11:03
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 21:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?