21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İsyan ettiren uygulama!

Antalya'nın en büyük yüzölçümüne sahip ve en fazla göç alan ilçesi haline gelen Döşemealtı'nda hoparlör krizi yaşanıyor. 'Cami hoparlörü' olarak tabir edilen ve ilçenin her yerindeki elektrik direklerine takılan hoparlörlerden, pazar günleri de dahil günün her saatinde 'Dikkat dikkat. Döşemealtı Belediyesi'nden duyuru' diye başlayan düğün, nişan, mevlüt, ölüm, kayıp veya işyeri açılışı gibi ilanların anons edilmesi, vatandaşı isyan ettirdi.

Vatandaşlar, isyanlarını şöyle dile getirdi: "Haftanın 6 günü çalışıyoruz. Bir pazarımız var. O gün bile 'din don' uyarısıyla başlayan ilan sesleriyle uyanmak sinirlerimizi laçka etti. Evinde küçük çocuğu, hastası olan var. Hiç tanımadığımız birisinin, ilçenin ücra bir köşesindeki oğlunun sünnet düğününe kulağımızın dibindeki hoparlörle bangır bangır davet edilmek bizi mutlu etmiyor, aksine sinir ediyor. Belediyenin görevi mi dükkanın açılışını duyurmak. Belediyenin gürültüyle mücadele gibi bir vazifesi var, ama gürültüyü yapan belediye olunca insanlar nereye şikayet edeceğini bilemiyor" dedi.

Tepkilere yanıt veren Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, hoparlör sisteminin eskiden kaldığını belirterek, şöyle dedi: "Eskiden kırsal ve küçük bir belediyeydik. Özellikle son yıllarda yaşanan büyük göçün getirdiği geçiş sürecini yaşıyoruz. Artık büyüdük ve kentleşme sürecindeyiz. Yavaş yavaş bunları kaldırıyoruz. Gürültü istemeyen vatandaşlarımız haklıdır. Gürültüyle mücadele etmek ve halkımızın huzur ve sükununu temin etmek bizim görevimiz. Ancak ilçe merkezine uzak köylerdeki bazı vatandaşlarımız da 'Duyulmuyor' diye şikayet ediyor. Onlar da kent kültürüne alışacak."

DHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2012 Perşembe 11:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?