7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İtfaiye eri olabilmek için ter döktüler

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na itfaiye eri alımı için başvuran adaylar fiziki yeterlilik sınavına girdi.

Devlet memuru olabilmek amacıyla itfaiye eri olmak istediklerini söyleyen adaylar sıcağın etkisiyle zor anlar yaşadılar. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na 55 itfaiye eri alımı için Akdeniz, Kocaeli ve İstanbul üniversiteleri itfaiyecilik bölümünde okuyan 82 kişi başvurdu.

Bu başvurulardan sadece 33 erkek ve 9 bayanın sınava girmek için gereken şartları taşıdığı tespit edildi. Yazılı sınavların ardından fiziki yeterlilik sınavı için eğitim parkuruna gelen adaylar itfaiye eri olabilmek için ter döktü. İtalyan çukuru, İrlanda tahtası, 6 metrelik ip tırmanma, borulardan geçme, duvar atlama ve itfaiye hortumları ile dengede durma gibi etaplardan geçen adaylar zor anlar yaşadı. Sınava giren öğrenciler parkurların oldukça zorlu olduğunu söyledi.

Antalya İtfaiye Dairesi Başkanı Ali Fuat Uslu, kondisyon sınavının ilk defa yapıldığını söyleyerek "Adaylar bu sınavlardan başarıyla geçtikten sonra 3 aylık bir eğitimden geçecekler. Onların heyecanı beni mutlu etti. Çünkü itfaiye eri olmak heyecan ister" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 15:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?