22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İtfaiye gecikince iş başa düştü

Antalya’da 5 katlı bir binanın en üst katında çıkan yangına, vatandaşlar bahçe hortumuyla su fışkırtarak müdahale etti.

Edinilen bilgiye göre, Etiler Mahallesi Kızılarık Caddesi üzerinde bulunan Ünlüler Apartmanı’nın 5. katında bilinmeyen bir nedenle gece saat 23.00 sıralarında yangın çıktı. Evinde Galatasaray-Fenerbahçe maçının özet görüntülerini izleyen Ozan Çelik, karşı binanın 5. katında bulunan daireden alevlerin yükseldiğini gördü. İtfaiyeye haber veren Çelik, evinin balkonundan bahçe hortumuyla yanan eve su fışkırtmaya başladı. Çelik, daha sonra ailesinin yardımıyla evdeki naylon poşetlere su doldurarak yanan dairenin içine fırlattı. Yol çalışmaları nedeniyle kapalı olan yollardan geçemeyen ve olay yerine geç gelen itfaiye, yaklaşık 30 dakika sonra yangına müdahale edebildi. Yangın itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kısa sürede söndürüldü. İtfaiye ve Çelik’in çalışmaları ise yangın yerine biriken vatandaşlar tarafından korkuyla ve şaşkınlıkla izlendi.

Yangını kendine has yöntemlerle söndürmeye çalışan Çelik, "Alevlerin yükseldiğini görünce ne yapacağımızı şaşırdık. Bahçe hortumuyla su tuttuk, su tazyikli gelmeyince torbalara su koyarak alevlerin içine attık. Kim olsa bizim yerimizde aynı şeyi yapardı" dedi.

Yangını söndürdükten sonra araştırma yapan ekipler yangının çıkış nedenini belirleyemezken, polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.

antalya
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 10:19:58
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 08:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?