1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İtfaiye merkezi staj merkezi oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ‘Uluslararası Staj Merkezi’ haline geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, çeşitli illerden ve Balkanlardan gelen stajyer öğrencilere ev sahipliği yapıyor. Bulgaristan Varna Hür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Güvenliği Bölümünden 4, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünden 5, Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümünden 15 öğrenci olmak üzere toplam 24 üniversite öğrencisi, İtfaiye Daire Başkanlığında bir ay süreyle staj yapacaklar.

MÜDAHALELERE KATILABİLECEKLER

Staj süresince teorik ve pratik olmak üzere verilecek eğitimler, itfaiyecilerin kendi can güvenliklerini sağlama usulleri ile başlayacak. Daha sonra yangın güvenliği, yangın söndürme teknikleri, kurtarma teknikleri, olay yerini emniyete alma usulleri, hayati risk taşıyan canlılara müdahale usulleri, telsiz muhabere usulleri, ekip oluşturmak ve olay türlerine göre ekiplerin sevk edilmeleri, araçların konuşlandırılmaları, takviye araç görevleri, olay yeri inceleme ve bilgi alma yöntemleri, kapı açma usulleri, asansörde mahsur kalmalara müdahale teknikleri gibi birçok alanda teorik ve pratik bilgiler aktarılacak. Ayrıca öğrenciler, stajları süresince Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yaptığı müdahalelere katılabilecek, mesleki gözlemlerde yapacak.

STAJYER ÖĞRENCİ ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Dünyanın farklı ülkelerinde üniversite eğitimi gören öğrencilerin Antalya’da staj yapmalarının Büyükşehir Belediyesi açısından son derece önemli olduğunu belirten İtfaiye Dairesi Başkanı Emin Pehlivan,“Dünyanın farklı coğrafyalarında farklı mimari tarzlar, farklı koşullar ve teçhizatlar vardır. Bu farklılıklara göre müdahale şekilleri de değişir. Bulgaristan, Çanakkale ve Antalya’dan katılan stajyerler öğrenciler bu farklılıkların bir kısmını kentimizde görme fırsatı buluyorlar. Ayrıca kendi ülkelerindeki önlemler, yaklaşımlar ve müdahaleler konusunda da karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuyorlar” dedi. Pehlivan, stajyer öğrenci kabul etmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 12:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?