21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İtfaiyecisiz itfaiye aracı olur mu?

Demre İlçesi'nde Orman İşletme Şefliği'ne ait binada çıkan yangına müdahale etmek için gelen itfaiye aracında itfaiyeci olmayınca, yanan binaya tırmanan bir fırın işçisi ve bir oto yıkama işçisi, itfaiye aracından hortum çekip yangına müdahale etti.

Demre Orman İşletme Şefliği'ne ait lojmanın 4'üncü katındaki bir dairede kimsenin olmadığı sırada yangın çıktı. Dumanları gören vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Demre Belediyesi'ne ait itfaiye aracı olay yerine geldi ancak içinde itfaiyeci bulunmayan aracın merdiveni çalıştırılamadı. Bir süre sonra hareket ettirilen merdiven bu kez de 3'üncü kata kadar yükseldi. Bunun üzerine çevredeki bir fırında çalışan işçi ile bir oto yıkamacıda çalışan işçi, binanın 3'üncü katına çıkıp oradan üst kata tırmandı. 2 işçi, aracın hortumunu çekip su sıkarak yangını söndürdü.

Çevredeki vatandaşların büyük tepki gösterdiği olaydan sonra gelen Demre Belediye Başkanı DP'li Süleyman Topçu, aracın merdiveninin daha bir gün önce çalışır vaziyette olduğunu belirterek, “İki itfaiye erimiz var. Nöbet tutmuyorlar, sadece şoför nöbette” diye açıklama yaptı.

Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise yangın söndürme konusunda yaşananların kendisini üzdüğünü söyledi. Yangının meydana geldiği evde oturan Mustafa Yiğit'in Manavgat'ta geçici görevli olduğu, eşi ve çocuklarının olay sırasında evde bulunmadığı belirlendi.

Radikal
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 17:00:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?