16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

İthal muza ortak tepki

İTHAL MUZA ORTAK TEPKİ

Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği, Alanya ve Anamur ilçelerinin desteğiyle ithal muza karşı imza kampanyası başlattı.

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Fazıl Yüksel’in önerisi üzerine, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği tarafından, muz fiyatlarının düşmesine neden olan yıllık yaklaşık 180 bin ton ithal muz girişinin en aza düşürülmesi için imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği başta olmak üzere, Gazipaşa Ziraat Odası, Anamur Ziraat Odası, Anamur Muhtarlar Derneği, Anamur Gelişim ve Değişim Derneği, Anamur Muzcular Derneği, Anamur Muz Birliği, Alanya Muz Üreticileri Derneği, Alanya Ziraat Odası ve Akdeniz Muzcular Derneği destek verdi.

EKONOMİYE 250 MİLYON DOLAR KATKI

Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Eşref Kılınç, muzun Türkiye’de Gazipaşa, Anamur, Bozyazı, Alanya ve çevresinde, Toros Dağlarının koruduğu, doğal mikro klimalarda yetiştirildiğini belirterek, “Muz üreticisi ekonomiye her yıl 250 milyon TL katkıda bulunmaktadır” dedi. Türkiye’nin muz ihtiyacının yaklaşık, 400 bin ton olduğunu bildiren Kılınç, “Üretim şimdilik yetmediği için, kalan 180 bin ton muz ithalatla karşılanmaktadır. Yerli üretimin karşılayamadığı ve ithalat yoluyla karşılanan 180 bin ton muz, Ekvator, Kostarika, Guatemala ve Kolombiya gibi Güne Amerika ülkelerinden ithal edilmektedir” dedi.

DOSYA BAŞBAKAN ERDOĞAN’A SUNULDU

Toplam 180 bin ton ithal muz girişinin en aza düşürülmesi için imza kampanyası başlatıldığını ifade eden Kılınç, “10 oda ve dernekle birlikte topladığımız imzaları, geçtiğimiz hafta Antalya’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunduk. Dosyanın birer örneğini de Gümrükten Sorumlu Müsteşarlığa ve ilgili kuruluşlara gönderdik. İthal muzun ülkemize girişinin kısıtlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

İTHAL MUZA ORTAK TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 16:19:04
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 17:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?