21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İzinsiz havai fişek gösterisi yasak!

Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, önceden izin almak kaydıyla sadece, yılbaşı, milli bayramlar ve geleneksel hale gelmiş kültür sanat festivalleri kapsamında kurallar çevresinde havai fişek gösterisi gerçekleştirebileceğini, aksi şekilde davrananlar hakkında ise yasal işlem yapılacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, havai fişek kullanımının, gerek turistik tesislerde dinlenen insanların, gerekse bölgede yaşayan halkın çeşitli şikayetlerine neden olmaya başladığını belirtti.

Manavgat'ın, Türkiye ve dünya turizminin önemli merkezlerinden biri olduğunu belirten Dayıoğlu, "Özellikle son yıllarda turistik otellerimizde eğlence niyetiyle, önemli ölçüde havai fişek gösterisi gerçekleştirilmiştir. Turistik otellerimiz daha önceleri yılın belli günlerine denk düşen gösteri sayısını gittikçe artırmakta olup, bazı otellerimiz bu gösterileri haftada 2 güne çıkardıkları gibi kullanılan havai fişeklerin kalibreleri de gittikçe artmakta, patlatılan havai fişekler kalibrelerine göre 70 ile 330 metre tırmanma yüksekliğinden sonra havada patlama sonrasında, 30 ila 300 metre çapında bir alanda etkili olmakta, aynı gösteride kullanılan havai fişek sayısının ise en azından 15-20 tane olduğu da göz önüne alındığında, ortaya çıkaracağı etkileşimin de ne denli büyük olduğu görülecektir. Bölgemizde yapılan incelemelerde, sahil şeridinde 18 otelimizin haftanın 1 veya 2 günü rutin gösteri yaptığı, gösteri yapılan otellerin yakın civarındaki 15 otelin bu gösterilerden doğrudan etkilendiği, ayrıca, bölgemizde 171 adet turistik tesis olduğu göz önüne alınıp rutin olarak gösteri yapanların dışında, diğer tesislerin münferit olarak yapmış oldukları düğün, nişan, asker uğurlama vb. gösterileri de göz önüne alındığında, bölgemizde yapılan havai fişek patlatılma olayının olumsuz etkilerinin ilçemiz bakımından hayati öneme haiz olduğu görülecektir. Havai fişek kullanımı, gerek havai fişek gösterisi yapmayan turistik tesislerde dinlenen insanların, gerekse bölgede iskan olunan halkın çeşitli şikayetlerine neden olmaya başlamıştır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 16:33:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?