1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Jet ski ve motorlara yasaklama

Antalya Valiliği, halk plajlarının bulunduğu sahillerde sürat motorları, jet ski ve benzer deniz araçlarının kıyılara 200 metreden yakın alanlarda süratli seyredilmesini yasakladı.
Antalya Valiliği'nden yaz aylarının gelmesi ve geçtiğimiz günlerde Alanya ilçesinde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından sürat motorları, jet skiler ve benzeri deniz araçlarının kullanımına ilişkin bir genelge yayınladı.


Antalya'da turizm sezonunun verimli, etkin ve başarılı geçmesi için kişi, kurum ve kuruluşlarla, tüm vatandaşların üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerektiği belirtilen genelgede şu sözler yer aldı:
"Halkın yararlandığı yerler ve halk plajlarının bulunduğu mahaller ile diğer yerlerde içinde veya 200 metrelik kıyı-kenar mesafesinde, sürat motorları ve jet skiler başta olmak üzere benzer deniz araçlarıyla yarışlar yapılması veya süratli seyredilmesi insanların can ve mal güvenliği bakımından tehlikelidir.

Bu nedenle bu yerlerde, sürat motorları, jet ski ve benzeri deniz araçlarıyla kıyılara 200 metreden yakın alanlarda yarışlar düzenlenmesi ve süratli seyredilmesi yasaklanmıştır."

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 13:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?