1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Judo şampiyonası start aldı

23 YAŞ ALTI AVRUPA JUDO ŞAMPİYONASI ANTALYA'DA BAŞLADI

23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası, 41 ülkenin katılımı ile Antalya'da başladı.

Avrupa Judo Federasyonu'nun (EJU) 2009 yılı faaliyet programında yer alan ve Antalya'da başlayan '23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası' ilk gün müsabakaları ile başladı. 41 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun katıldığı ve Dilek Sabancı Spor Salonu'nda gerçekleşen şampiyonanın ilk gününde geçen ay Fransa'da yapılan Gençler Dünya Şampiyonası'nda üçüncü olarak Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektiren milli sporcu Tuğba Zehir (52 kg) ilk maçında Belaruslu rakibi Darya Skrypinik'i, ikinci maçında Fransız rakibi

Lucile Duport'u, üçüncü maçında ise Çek rakibi Lucie Chytra'yı yendi. Finalde Rus rakibi Natalia Kuzuyutina'ya yenilen Zehir, ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı.

48 kilogramda mindere çıkan milli sporcu Kübra Tekneci, ilk maçında İsviçreli rakibi Juliette Staedler, ikinci maçında Belçikalı Amelie Rosseneu'ya üstünlük sağladı. Üçüncü maçında Hollanda'lı Birgit Ente'ye mağlup olan Tekneci, üçüncülük maçında Portekizli rakibi Leandra Freitas'ı mağlup edince, bronz madalyanın sahibi oldu.

60 kilogramda yarışan milli sporcu İskender Özkanoğlu ise ilk turda Ermenistanlı rakibi Gor Harutyunyan'a yenmesine rağmen ikinci turda karşılaştığı Fransız asıllı sporcu Julien Ottoviani'ye yenilerek şampiyonadan elendi.

Şampiyonanın ilk gününde yarışan diğer sporculardan 66 kilogramda Yavuz Yaralı, 57 kilogramda Kudret Eğilmez rakiplerine yenilerek şampiyonaya veda etti.

Şampiyonanın ilk gün sonuçlarında milli takımımız Tuğba Zehir ile gümüş, Kübra Tekneci ile bronz olmak üzere toplamda 2 madalya almış oldu.

Şampiyonayı Federasyon Başkanı Fatih Uysal ve Avrupa Judo Federasyonu (EJU) Başkanı Sergey Soloveychik'in yanı sıra federasyon yönetim kurulu üyeleri, Antalya'da bulunan hakem ve antrenörler seyretti.

Yarın devam edecek olan şampiyonada, milli sporcular 63 kilogramda Selda Karadağ, 70 kilogramda Aysun Aksoy, 73 kilogramda Yunus Şaştım ve 81 kilogramda Halil İbrahim Özerler mindere çıkacak.

23 YAŞ ALTI AVRUPA JUDO ŞAMPİYONASI ANTALYA'DA BAŞLADI
23 YAŞ ALTI AVRUPA JUDO ŞAMPİYONASI ANTALYA'DA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 19:27:00
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 10:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?