1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kaçak içki operasyonu başladı

Antalya'nın Kemer ilçesine Almanya'dan tatile gelip kaldıkları otelde alkol komasına giren gruptan 3 kişi ölürken, 5 genç hastaneye kaldırılmıştı. Dünyanın en fazla 5 yıldızlı otelinin bulunduğu Antalya'da gözler denetim ve kaçak içki satışının yapıldığı iddia edilen küçük market ve otellere çevrildi.

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

İlk olarak olaydan sonra Türkiye'de soruşturma çok yönlü başlatıldı. Almanya'nın Hamburg kentinde gençlerin gönderilen örneklerinde 'aşırı metil alkol oranı' çıktığı belirlenmişti. Antalya'nın Kemer İlçesinde olayla ilgili tutuklama yaşandı. Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce olayla ilgisi bulunan bir otelin satın alma müdürü Vedat T. ile yiyecek içecek müdürü Taşkın A., sahte içkileri bilerek almak, ölüme sebebiyet vermek suçundan savcılığa gönderildi. Savcılıkta ifadeleri alınan şahıslar tutuklanarak ceza evine gönderildi.

İÇKİ SATIŞI YAPAN DÜKKANLAR

Otel tarafından kaçak içkileri büfeden aldığı iddia edilen Kemal T., gençlerin o gün sadece kendisinden bira ve cips aldığını kesinlikle kendilerinde denetim sonucunda da kaçak içkinin bulunmadığını söyledi.

KEMER ÇEVRESİ DİDİK DİDİK TARANIYOR

Savcılığın talimatıyla otel çevresindeki işletmeler didik didik aranıp numune alınıyor. Tarım İl Müdürlüğü İl Kontrol Laboratuvarı'na gönderilen 41 numunenin bir tanesinde sahte içki yapımında kullanılan yüksek oranda metanol maddesi belirtildi.

FİRMALAR KAÇAK İÇKİYE YÖNELİYOR İDDİASI

Antalya'nın en büyük otellerinden Titanik Otel Satın Alma Müdürü Güneş Şen, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'yla ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yayınladığı içki listesi ve tedarikçileri haricinde hiç bir şey alınmaması gerektiğini anlatan Şen, şunları söyledi:

"Biz elimizden geleni yapıyoruz. Denetimler çok sık yapılıyor. En büyük sorun içkilerin üzerindeki ÖTV'lerin yüksek olması ve kötü niyetlilerin bundan istifade etmek istemesi. Her şey dahil sisteminde maliyetleri kendiniz kontrol ediyorsunuz. Kardan pay almak için her şeyi yapabilirsiniz. Dikkat edilmesi gerekiyor. Dönem dönem teklif ediliyor. Buna taviz vermemek gerekiyor. Maliyetle satış fiyatı arasında yüksek uçurumdan dolayı satıcılara cazip geliyor ve istifade etmek isteyenler var."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 17:27:59
Güncelleme :7 Nisan 2009 Salı 17:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?