7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kaçak teknesi battı: 3 kayıp

Gazipaşa- Anamur açıklarında, 6 Özbekistanlıyı taşıyan bir tekne battı. 3 kişi ve Türk kaptan balıkçılar tarafından kurtarılırken diğerleri henüz bulunamadı.

Alanya İskelesi'nden dün gece saat 21:00 sıralarında KKTC'ye gitmek üzere ayrılan 28 yaşındaki Ersin Kısacık'ın kullandığı içerisinde Özbekistanlı 6 kaçağın bulunduğu 'Mehmet Reis' adlı 6 metrelik tekne, 1.5 saat sonra Gazipaşa- Anamur arasında şiddetli fırtına ve dev dalgalar nedeniyle alabora oldu. Tekne kısa süre içinde battı.

Çevredeki balıkçılar tarafından kurtarılan kaptan Ersin Kısacık, Özbekistanlı Ganpov Sukupulo (41), Nuridin Bosorov (33) ve Salı Abiyev (45) Gazipaşa İskelesi'ne çıkarıldı. Kurtarılanlardan sağlık durumu ağır olan kaptan Kısacık, Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalenin ardından Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer kaçaklar ise tedavinin ardından Gazipaşa Polis Merkezi'ne götürülüp ifadeleri alındı.

3 KİŞİ KAYIP
Teknede bulunan Karimov Turahan (53), Shadiyev Bahadır (34) ve soyadı belirlenemeyen 20 yaşındaki Ramışh adlı Özbek ise denizde kayboldu. Kayıp 3 Özbekistanlı ile batan tekneyi bulabilmek için iki sahil güvenlik botu bölgeye geldi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2007 Pazar 15:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?