1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kaçak yapılaşmayla mücadele sürüyor

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, lüks apartmanların ve iş yerlerinin bulunduğu cadde de binalardaki kaçak bölümler yıkıldı. Bu arada Muratpaşa Belediyesi'nin 1'i emekli sekiz çalışanı hakkında, kaçak yapılara izin vererek görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Özgürlük Bulvarı'nda, bugün sabah binalarda yıkım çalışması yapıldı. Genellikle yazlıkçıların kaldığı bölgede altı apartmanın kaçak kat ve balkonları ile bazı işyerlerinin kaçak bölümleri yıkıldı.

Zabıta ekipleri sabahleyin yıkım için Özgürlük Bulvarı'na geldi. Çıkabilecek olaylara karşı çok sayıda çevik kuvvet ekibi de bölgeye gönderildi. İşyeri sahiplerinin eşyalarını çıkarmasının ardından kaçak bölümlerin yıkımına başlandı. Bazı işyeri sahipleri ellerine balyozu alarak kendi yaptıkları bölümleri kendileri yıktı.

Bu arada Muratpaşa Belediyesi'nin 1'i emekli toplam sekiz çalışanı hakkında kaçak yapılara izin vererek görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Kaçak yapılara gözyumdukları ve kaçak bölümlerin yıkımını yapmadıkları iddia edilen çalışanlar hakkında Antalya Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılacağı öğrenildi.

GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Haklarında soruşturma başlatılan Başkan Yardımcısı Hikmet K., İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Ayşegül K., İmar ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Rıza D., Mimar İsmail S., Sözleşmeli personel (mimar) Gülşen A., memur Hasan K., teknisyen Yusuf C. ile emekli teknisyen Eşref D.'nin belediyedeki görev yerleri değiştirildi. Yedi kişinin şu an izinde oldukları belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 17:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?