21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kaçakçılara ağır darbe

ANTALYA’da bir ihbarı değerlendiren polis, Diyarbakır’dan gelen bir yolcu otobüsünde yaptığı aramada, oluşturulan gizli bölmelerde 5 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

Olay Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerine gelen bir ihbarla ortaya çıktı. Son sigara zamlarının ardından kaçakçıların kente sigara göndererek piyasaya sürmeye hazırlandığı bilgisine ulaşan ekipler, bir otobüs firması çalışanlarının kente kaçak sigara getireceğini belirledi.

Mali polis kent girişinde takibe aldığı ve terminalde yolcularını bırakan otobüsün 4 çalışanını gözaltına alıp, aracı da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü önüne getirdi.

Otobüste arama yapan polis, motor kısmında ve ön tamponun altına yapılan özel zula bölümlerde toplam 5 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Gözaltındaki şoförler M.V.Ü., M.C.E. ile muavinler V.Ü. ve A.A. sorgularının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, gümrük kaçağı sigaralar Antalya Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü açıklandı.

..
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2011 Perşembe 18:55:21
Güncelleme :22 Ekim 2011 Cumartesi 11:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?