7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kaçırılan uçağa operasyon hazırlığı

Atlas Jet uçağını kaçıran hava korsanlarıyla pazarlıklar tıkandı, güvenlik birimlerinin operasyon hazırlığı yaptığı öne sürülüyor. Pilotların ve yolcuların büyük bir bölümünün uçaktan ayrılmasının ardından telsiz bağlantıları kesildi. Korsanların yeni pilot istediği, bu talebe olumsuz yanıt alınca çok sinirlenerek telsiz bağlantısını kestiği bildiriliyor.

Hava korsanlarının başka bir ülkeye gitmek istedikleri, uçakta kalan 4 yolcuyu ve mürettebatı da yanlarında götürmek istedikleri öğrenildi. Antalya valisinin verdiği bilgilere göre şu anda uçakta 4 yolcu 2 müretebat ve 2 korsan dışında kimse bulunmuyor.

3 KİŞİ UÇAĞA BİNDİ

Lefkoşa-İstanbul seferini yaparken iki hava korsanı tarafından kaçırılmak istendikten sonra yakıt ikmali yapılmak üzere Antalya’ya indirilen, 4 yolcu ve 2 mürettebatın bulunduğu uçağa bir araç yanaştı ve bu araçtan inerek uçağa binen 3 kişi kısa bir süre içerde kaldı ve uçaktan ayrıldı.

Antalya Havalimanı’na yakıt ikmali için indirilen ve apronda bekletilen uçaktan yolcuların büyük bölümünün atlayarak kurtulmasının ardından süren bekleyiş sonrası, bir kaç dakika önce uçağa bir araç yaklaştı. Üzerinde "Atlasjet online" yazısı bulanan araçtan 3 kişi uçağa bindi.

Kısa süre uçakta kalan üç kişi, ardından uçaktan ayrıldı.

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 11:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?