21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kadehler içki yasağı için kalktı

KADEHLER İÇKİ YASAĞI İÇİN KALKTI

Tütün ve Alkol Piyasası Kurumu'nun (TAPDK) tütün mamulleri ile alkollü içkilerin tanıtımına, satışına, sunumuna ve nihai tüketicilere ulaşmasını içeren yönetmelik Antalya'da bir gösteriyle protesto edildi. Antalya Yat Limanı Anfitiyatroda bir araya gelen vatandaşlar ellerinde içki şişeleriyle yasal düzenlemeyi protesto etti.

Sosyal paylaşım sitesi facebook ve Twıtter üzerinden örgütlenen içki yasaklarına karşı olanlar uygulamaya tepki gösterdi. Kendilerini Cumhuriyet'in ortak muhafazakarları olarak belirten grup, Atatürk'ün ilke ve inkilaplarına son derece bağlı olacaklarına ant içtiklerini söyledi. Konuşmaların ardından onlarca vatandaş ellerine aldıkları alkol şişelerini hep birlikte kaldırarak sloganlar attı ardından Gençlik Marşı'nı söyledi. Bazı vatandaşlar ise "18 yaşında evlenilebiliyor, çocuk sahibi olunabiliyor,

ülkenin kaderini tayin edebilmek için oy verebiliyor ama alkol alamıyorlar. 18 yaşında birden fazla silah alınabiliyor ama 24 yaşın altında alkol ürünleri alınamıyor. Artık bizim aile hayatlarımıza müdahale edilecek" dediler. Grup daha sonra halay çekti ve alkol şişelerini anfitiyatronun ortasına dikti. Eyleme katılanlar daha sonra olay çıkarmadan dağıldılar.

KADEHLER İÇKİ YASAĞI İÇİN KALKTI
KADEHLER İÇKİ YASAĞI İÇİN KALKTI
KADEHLER İÇKİ YASAĞI İÇİN KALKTI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2011 Pazar 12:43:02
Güncelleme :30 Ocak 2011 Pazar 22:39:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?