22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kadın çiftçiler yarıştı

Antalya’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı etkinlikte çiftçi kadınlar, tarım konusundaki bilgileriyle jüri üyelerini şaşırttı.

19 grupta toplam 38 kadının katıldığı yarışmada, hayvancılık ve tarımla ilgili sorular soruldu. Antalya’nın değişik ilçe ve köylerinden yaklaşık 200 kadının izlediği yarışmada, yarışmacıların hepsinin sorulara doğru yanıt vermesi jüri üyelerini şaşırttı.

Her sene köylü kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yarışmalar düzenleyerek kutladıklarını belirten Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, "Köydeki üretim yapan kadınlar unutulmamalı. Düzenlediğimiz yarışmalar sayesinde kadınlar günlerini kutluyorlar" dedi.

Yarışmaya izleyici olarak katılan 50 yaşındaki Fatmaana Ateş ise hayvanlarla ve ekinle uğraştıklarını, kentlerde yaşayan kadınlar gibi yürüyüş yapmayı istemediğini belirterek, "Biz üreticiyiz, hayvanlarla ürünlerle uğraşıyoruz. Gönlümüzden öyle şeyler geçmiyor" dedi. Okuma yazma bilmediğini ifade eden Ateş, yetkililerden köylerinde okuma yazma kursu açılmasını ve üreticilere destek verilmesini de talep etti.

Yarışmaya Serik İlçesi’nden katılan 35 yaşındaki Emine Çetin de, kadınlar gününde çiftçi kadınların hatırlanmasından mutlu olduklarını söyledi. Yarışmaya Çığlık Kasabası’ndan katılan 22 yaşındaki Fatma İçan ise, "Benim haklarım korunuyor" derken, şehirdeki hemcinsleri gibi yürüyüşlere katılmayı istemediğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 16:09:16
Güncelleme :9 Mart 2005 Çarşamba 15:10:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?