16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Kadın çiftçilere belediye desteği

KADIN ÇİFTÇİLERE BELEDİYE DESTEĞİ

Tarım Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışması’nın Aksu ayağı Aksu Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştirildi.

Tarım Bakanlığı tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması’nın Aksu ayağı Aksu Belediyesi Düğün Salonu’nda yapıldı. 17 ilçede gerçekleştirilen yarışma için Aksu bölgesinden toplam 22 grup bayan yarışmaya katıldı. Oldukça çekişmeli geçen yarışmanın ardından başarılı olanlara çeşitli ödüller verildi. Aksu Belediyesi’nin de desteklediği yarışmayı izleyen Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Nurfi Yar belediye olarak kadınlara büyük önem verdiklerini belirterek, “Gerek iş, gerekse sosyal hayatta kadınlarımızın daha bilgili ve becerili olabilmesi için belediye olarak bizler elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

BİLGİLENDİRME KURSLARI DÜZENLENECEK

Aksu ilçesinin sadece Antalya’nın değil Türkiye’nin de önemli tarım merkezlerinden birisi olduğunu belirten Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Nurfi Yar, şunları söyledi:

“Tarımın gelişmesinde kadınların önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Bu amaçla çiftçi kadınların eğitimine büyük önem veriyoruz. Tarım sektörünün büyük oranda yükünü çeken kadınlarımız için belediye olarak yakın zamanda bilgilendirme kursları düzenleyeceğiz. Bölgemizdeki kadınlarımızın her alanda başarılı olabilmeleri amacıyla yeni projeler oluşturarak onları sadece ev işi yapan bir birey olarak değil, sosyal hayatın tüm sorumluluklarının da üstesinden gelebilen kişiler olmasına yardımcı olacağız.”

KADIN ÇİFTÇİLERE BELEDİYE DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 12:20:02
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 13:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?