1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kadın Girişimciler ATSO'da

Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ATSO Başkanı Çetin Osman Budak’ı ziyaret etti.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak’ı İl Kadın Girişimciler Kurulu kurucu Başkanı Hediye Gündüz’ün ayrılmasından sonra göreve seçilen Başkan Işık Yargın, ziyaret etti.

Geçtiğimiz yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde ATSO işbirliğinde kurulan Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu’nda Kumluca TSO üyesi 2, Manavgat TSO üyesi 5, Alanya TSO üyesi 5 ve Antalya TSO üyesi 13 olmak üzere 25 kadın girişimcinin bulunduğunu belirten Işık Yargın, kurul üyelerinin, başta turizm, tekstil, gıda, eğitim, reklam-tanıtım, enerji sektörlerinde faaliyet gösterdiğini söyledi.

Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu olarak geçtiğimiz dönemde www.antalyakadingirisimciler.org adlı bir web sitesi kurduklarını, Antalya merkez ve Serik’te lise ve üniversitede girişimcilik konusunda eğitim verdiklerini ifade eden Yargın, Ekim 2009’da “Kadın Sempozyumu” ve kadın emeğinin değerlendirileceği bir fuar düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

YEŞİL ETİKETLİ REÇELLE KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖRNEK OLUNACAK

Bir şirket kurarak kadın girişimcilere örnek olmak istediklerini belirten Yargın, ilk etapta Antalya’ya özgü meyve reçelleri üretmeyi planladıklarını söyledi. Dünyada son dönemde sağlıklı ürün anlamına gelen “yeşil etiket”li ürünlere talebin arttığını belirten Yargın, “Şirket kurma amacımız ticaret yapmaktan öte kadın girişimcilerimize öncü olmak. Kuracağımız şirketle, ilk etapta Antalya reçellerini, dünyada sağlıklı ürünün sembolü olan ‘yeşil etiketli’ olarak üreterek, Antalya’da örnek bir model oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

ATSO Başkanı Budak, Antalyalı kadın girişimcilerin kısa sürede yaptıkları çalışma ile Türkiye’nin en aktif Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu arasında yer aldığını belirterek, kurul üyelerini kutladı.

Antalya’daki çalışmaların tüm Türkiye’ye örnek olacağını belirten Budak, “Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun girişimiyle başlayan, kendisinin çok önemsediği bir proje. Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu yaptığı çalışmalar ile Türkiye çapında 365 oda ve borsaya örnek olacak nitelikte. Bu nedenle sizleri kutluyorum. ATSO olarak elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 15:47:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?