1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kadın girişimcilere sertifika

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından yürütülen, Avrupa Birliği’nin finanse ettiği ve 25 ildeki Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından uygulanan ‘Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi’ne katılan Antalyalı kadın girişimciler sertifikalarını aldı.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, eğitimleri başarıyla tamamlayan 68 kursiyere sertifikaları verildi. 2007 yılı kasım ayında başlayan proje kapsamında, temel girişimcilik, iş kurma eğitiminin yanı sıra satış-pazarlama, finans muhasebe ve finans kaynaklarına erişim eğitimi gerçekleştirildi.

Proje kapsamında AESOB olarak iş kurmak veya işini geliştirmek isteyen 400 kadın eğitim, 75 kadın da danışmanlık hizmeti verildi. Eğitimlere katılan kadınların bir bölümü çeşitli mesleklerde Antalya ekonomisine katkı koymaya başladı.
Düzenlenen sertifika töreninde konuşan AESOB Başkanı Orhan Tolunay, nüfusun yarısının kadın olduğunu, ancak kadın girişimci sayısının çok az olduğunu söyledi.

Kadın girişimci sayısının artırılması amacıyla projenin hayata geçirildiğini belirten Tolunay, “25 ilde yürütülen bu projede, Antalya’da 400 dolayında kadın, girişimcilik eğitimi aldı. Ayrıca, 75 kadına da danışmanlık hizmeti verildi” dedi.

Eğitimlerde, finansman kaynakları, muhasebe, pazarlama, müşteri memnuniyeti, satış pazarlama gibi ticaretin en önemli unsurları hakkında eğitim verildiğini belirten Tolunay, proje kapsamında bir araya gelerek tanışan kadınların ‘Girişimci Kadınlar Derneği’ adıyla bir dernek kurma çabalarının da olduğunu ifade etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 17:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?