21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kadın girişimcilerin sertifika sevinci

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ve bağlı 25 Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde uygulanan “Kadın Girişimciliğini Destekleme” projesi kapsamında Antalya’da eğitim almış olan 131 kadına sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (AESOB) sürdürülen projenin Nisan-Ağustos ayları arasında gerçekleşen ilk döneminde kursiyerler, Temel Girişimcilik, Satış-Pazarlama ve Strateji-İş Planı gibi konularda eğitim aldı. Eğitimlerde özgüven geliştirmeden başlayarak, iş kurmak için yapmaları gerekenler ile işi kurduktan sonra ihtiyaçları olacak satış yöntemleri, piyasa araştırması, iş planı hazırlanması, müşteri ilişkileri, personel yönetimi gibi konularda bilgiler verilerek, iş fikirlerini ve el becerilerini ekonomik olarak nasıl değerlendirebilecekleri konuları ele alındı.

Sertifika töreninde konuşan AESOB Başkanı Orhan Tolunay, Türkiye nüfusunun yüzde 50’sini kadınlar oluştururken, kendi işini kurmuş kadın sayısının çalışan kadınlar arasındaki oranının yüzde 10’u geçmediğini söyledi. Avrupa Birliği’nin de bu konuda çalışmaları olduğunu ifade eden Başkan Tolunay, kadınların ekonomideki yerini alması, aile bütçelerine katkı sağlaması amacıyla düzenlenen projenin finansmanının AB tarafından sağlandığını belirtti.

Projeye katılan kadınların en büyük sorunlarının finansman konusunda olduğunu belirten Başkan Orhan Tolunay, “Kursa katılan kadınlar, sermaye desteği istiyorlar. Bundan sonraki projelerde, işletme sermayesi kaynağının yaratılması konusunda da çalışma yapılacak. Biz de Antalya’da kursa katılan kadınların finansman sıkıntısını çözebilmek için girişimlerde bulunuyoruz. Kursa katılan kadınlara uygun koşullarda mikro-kredi sağlanması konusunda yerel yönetimlerle görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Önemli olanın insanın kendini geliştirmek için çaba göstermesi olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Tolunay, kursa katılan kadınlara teşekkür ederek, “Umarım, her biriniz kendi işinizi kurar ve başarılı olursunuz” dedi. Daha sonra projeyi başarıyla tamamlayan kadınlara, AESOB yöneticileri ve proje yöneticileri tarafından sertifikaları verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 13:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?