16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Kadını şiddet cezasız kalmamalı

KADINI ŞİDDET CEZASIZ KALMAMALI

Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) Başkanı Sevinç Eyilik, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada, asırlardan bu yana süre gelen kadına karşı uygulanan şiddeti bir kez daha kınadıklarını bildirdi.

Günümüzde kadına uygulanan şiddetin giderek arttığına dikkat çeken ANTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç Eyilik, BM tarafından 1999 yılında, 25 Kasım tarihini 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır ve Uluslararası Dayanışma Günü' ilan etmesinin, kadın mücadelesine ivme kazandırmasına rağmen, çok fazla bir şeyi değiştirmediğini belirtti. Kadına yönelik şiddetin sürekli bir tırmanış gösterdiğini ifade eden ANTİKAD Başkanı Eyilik, “Türkiye'de kadına yönelik şiddete karşı önlemler alınmıyor. Konuyla ilgili yasa çıkalı birkaç yıl oldu ancak değişen bir şey yok. Okumuş, okumamış, işkadını, ev hanımı gibi hiçbir ayırım göstermeksizin bizlere uygulanan şiddete sessiz kalmak istemiyoruz. 'erkek vuruyor, devlet koruyor' mantığını yıkmak istiyoruz. Töre ve namus cinayetlerindeki durdurulamaz artış, bu ülkenin ve bu ülkeyi yönetenlerin bir ayıbıdır. Devlet ve hükümet politikaları, kadını gözeterek yapılmalı ve kadından yana pozitif ayrımcılık güdülmelidir. Bunun içindir ki meclislerde ve politik alanlarda, karar alma ve uygulama mekanizmalarında kadınlar çok ciddi bir şekilde yer almalıdırlar. Kadınlar sadece yönetilen olmamalıdırlar” dedi.

Kadına yönelik şiddete dur diyebilmenin yolunun kadın erkek danayışmasından ve mücadelesinden geçtiğini Eyilik, “Bunların önüne geçebilmek için kadınların her alanda daha aktif olmaları ve dayanışmayı yüksetmeleri gerekmektedir. Kadın eşinden, eski eşinden, sevgilisinden, aile bireylerinden, işyerinde, tanıdığından, tanımadığından şiddet görüyor, tecavüze uğruyor ve öldürülüyor. Sonuçta her türlü bahaneyle şiddet görüyor. Ancak kadın şiddete tepki verebilmeli ve şiddetin kayda alınmasını sağlayabilmelidir. Kadına yönelik şiddet cezasız kalmamalıdır” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 14:49:02
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 14:54:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?