16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Kadınlar 8 Mart'ta sahnede

KADINLAR 8 MARTTA SAHNEDE

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kadınlar Tiyatro ile Buluşuyor Projesi’ kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kendi yazdıkları tiyatro oyununu sahneleyecek olan amatör oyuncu kadınlar, basın mensupları ile biraraya geldi.

Çicek Pasajı’nda düzenlenen toplantıya Proje Koordinatörü ve Başkan Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Merih Taşkaya, Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, Kırmızı Kalem Tiyatro Topluluğu Sanatçısı Kutsal Kaynak ve projede yer alan kadınlar katıldı. Projenin basına tanıtıldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Merih Taşkaya, “Antalya artık bir sanat kenti ötesinde, sanatını halkıyla birlikte yapan bir kent oluyor” dedi. Taşkaya, projeyi hazırlarken kentin dezavantajlı bölgelerinde yaşayan kadınların, kentin sosyal hayatının içinde daha fazla yer almasını amaçladıklarını söyledi. Kentin olanaklarından yararlanma konusunda Antalya’da bir takım eşitsizliklerin olduğunu dile getiren Taşkaya, “Sosyal belediyecilik anlayışı içinde buna çözüm üretmek amacıyla projelerimizi hayata geçirdik. Halktan gelen talepler bu yönde. Dezavantajlı bölgelerden gelen talepleri dikkate alıyoruz” dedi.

Kadınlar Tiyatro İle Buluşuyor Projesi’nin başarıya ulaştığını dile getiren Melih Taşkaya, “Kadınlar neler yapabileceklerini fark ettikçe dünyalarının genişlediğini hissediyor. Öğrendikçe özgürleştiğini biliyor. Tiyatro ile neler yapabileceklerine yönelik farkındalıklarını artırmak ve Kadınlar Edebiyatla Buluşuyor Projesi kapsamında yazdıklarına sahnede ses vermek istedik. Bunu başardığımıza inanıyorum. Şimdi kendi eserlerini oynayacaklar. Hepsini kutluyorum” diye konuştu. Taşkaya, tüm Antalyalıları 8 Mart Pazartesi günü AKM Aspendos Salonu’nda Saat 20.00’de yapılacak ücretsiz tiyatro gösterisine davet etti. YAŞANMIŞ BİR HİKAYE

Kadınlar, 2 çocuk annesi Meryem Nart’ın kendi yaşamından kaleme aldığı ‘Bir Evet İki Hayır Arası Hayat’ adlı tiyatro oyununda, Meryem Nart’ın sigortacılık yaptığı yıllarda Çek Kanunu kapsamında takipsizlikle sonuçlanan davasında, cezanın kayıtlardan düşmemesi nedeniyle 50 gün boyunca Antalya ve Buca cezaevlerinde geçirdiği günler anlatılıyor.

KADINLAR 8 MARTTA SAHNEDE
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 16:47:01
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 17:03:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?