1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kadir İnanır'ın 40. sanat yılı

Antalya Altın Portakal, Türk sinemasının usta oyuncularından Kadir İnanır'ın 40. sanat yılını kutluyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliği ile düzenlenen 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali çerçevesinde Kadir İnanır'ın sanat yaşamının 40. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

12 Ekim Pazartesi günü saat 19.30'da Özdilek Park AVM'de, Vadullah Taş'ın hazırladığı ve İnanır'ın film afişlerinden oluşan serginin açılışı yapılacak. "Kırk Yılın Anısına 40 Kadir İnanır Filmi Afişi" adlı serginin açılış kokteyli sonrası, saat 20:30'da İnanır'ın son filmi "Son Cellat"ın gösterimi yapılacak.

Sanat yaşamının 40. yılı anısına Kadir İnanır'a, seçkin konukların bir araya geldiği bir ortamda, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akaydın tarafından bir de plaket sunulacak.

"SON CELLAT", CABBAR'IN HİKAYESİ

"Son Cellat", İnanır'ın son filmi. Şahin Gök'ün yönettiği senaryosunu Macit Koper'in yazdığı "Son Cellat", ülkenin askeri cunta ile yönetildiği bir dönemde hapse atılan savcı Yusuf (Atilla Saral) ile cinayetle yargılanan cahil bir köylü, arabacı Cabbar (Kadir İnanır) arasında kurulan dostluğu anlatırken, karanlık bir dönemin acılarına, idam edenlerle idam edilenlerin dramlarına tanıklık ediyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 15:21:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?