21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kahvehanede trafik eğitimi

KAHVEHANEDE TRAFİK EĞİTİM SEMİNERİ

Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Trafik Tim Komutanlığı ekipleri, okullarda öğrencileri, kahvehanelerde ise vatandaşları trafik konusunda bilgilendirmeye devam ediyor.

Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıd. Başçavuş Murat Yıldırım, Bozova Beldesi'nde vatandaşlara trafik konusunda eğitim semineri verdi. Yıldırım, trafik kazalarının nedenleri ile araştırmada vatandaşların büyük çoğunluğunun geçiş kuralları konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığının belirlendiğini söyledi. Trafik kazalarını azaltmak, can ve güvenliğini sağlamak amacıyla bilgilendirme toplantılarına devam ettiklerini kaydeden Yıldırım, “Her hafta bir okul, bir köy ve beldede eğitim çalışması yapılıyor. Vatandaşlara trafik ile ilgili her türlü bilgilendirme yapılıyor” dedi.

Emniyet kemeri kullanım oranının düşük olduğunu ifade eden Yıldırım, “Yapılan kontrollerde sürücülerin emniyet kemerini takmadıklarını görüyoruz. Amacımız ceza yazmak değil, insanların bilinçli olarak emniyet kemeri kullanmalarına teşvik etmek. Ayrıca yine trafik kazalarının oluş sebepleri arasında cep telefonu kullanımları yer alıyor. Sürücüler araç kullanırken cep telefonu ile konuşunca dikkatlerini normalden 4 kat daha dağıtıyorlar” diye konuştu.

KAHVEHANEDE TRAFİK EĞİTİM SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 09:47:02
Güncelleme :1 Mart 2011 Salı 10:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?