22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kahyalar hali kapatılıyor

KAHYALAR HALİ KAPATILIYOR

26 Mart tarihinde yürürlüğe girecek olan Yeni Hal Yasası'na uymayan Gazipaşa İlçesi Kahyalar Beldesi'nde bulunan toptancı halinin kapatılacağı bildirildi.

26 Mart tarihinde yürürlüğe girecek olan Hal Yasası'na göre laboratuvar, soğuk hava deposu, lokanta, çay ocağı, boş ambalaj depolama yeri ve en az 30 işyerinin olması, hal bilgi sistemi, bilgisayar sistemi ve yangın söndürme tertibatı, ilk yardım merkezi bulunması ve hallerin yerleşim yeri dışında olması gibi şartlar yer alırken, 26 işyerinin bulunduğu Kahyalar Hali'nin kriterlere uymadığı için kapatılacağı açıklandı.

Hal esnafını mağdur etmemek için Gazipaşa Belediyesi ile görüşen Kahyalar Belediye Başkanı Zeki Aydın, “Kahyalar Hali'ni Gazipaşa Hali ile birleştirmek için çalışıyoruz. Halden belediye olarak aldığımız pay, otomatik olarak yüzde 50 azaldı. Gelir azaldığı gibi hale yatırım yapmamız isteniyor. Getirilen bu kriterleri sağlamamız imkansız. Bu nedenle Kahyalar Hali'ni, Gazipaşa Hali ile birleştirmeyi planlıyoruz. Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ile görüşüyoruz. İlerleyen günlerde bu sorunu çözüp, beldemizdeki hal esnafını ilçeye taşıyacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2011 Cuma 11:12:00
Güncelleme :11 Mart 2011 Cuma 11:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?