16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Kahyalar'da yardım derneği kuruldu

KAHYALAR'DA YARDIM DERNEĞİ KURULDU

Gazipaşa İlçesi Kahyalar Beldesi'nde, yardımlaşma ve dayanışma derneği kuruldu. Emekli Başkomiser Tevfik Karav'ın başkanlığını yaptığı derneğin ilk hedefi, morglu cenaze yıkama ve nakil aracı almak.

Gazipaşa’nın Kahyalar Beldesi’nde, 17 Haziran 2009 tarihinde kurulan ve Burhan Mahallesi Atatürk Caddesi’nde faaliyet gösteren Kahyalar Beldesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin etkinlikleri başladı. Emekli Başkomiser Tevfik Karav, Fatma Özbudak, Hasan Tok, Murat Kaya, Cemal Garipoğlu, Rıfat Şirin ve Eşref Ergen’in kurucu üyesi olduğu derneğin 26 üyesi bulunuyor.

Beldedeki ilk ve tek derneğin Başkanı Tevfik Karav, dernek olarak beldede hem birlik ve beraberliği sağlamaya çalışacaklarını, hem de halka hizmet edeceklerini söyledi. Karav, “14 Aralık 2009 tarihinde gerçekleştirilen olağan genel kurulumuzda dernek başkanı seçildim. Yönetim kurulumuza seçilen Hasan Tok, Fatma Özbudak, Mustafa Tok ve Şevki Yüksel’le birlikte üye aidatlarını 10 TL, ilk giriş ücretini ise 50 TL olarak belirledik.Üyelerimizin aidatları ve hayırseverlerimizin destekleriyle ilk etapta, halkımızın en önemli ihtiyaçlarından birisi olan, morglu cenaze yıkama ve nakil aracı alacağız. 2 ay içerisinde almayı planladığımız aracı ücretsiz olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Beldenin ihtiyacına yetecek sayıda, sandalye ve masa satın alarak, bunları ücretsiz olarak önemli günlerde vatandaşların hizmetine sunacaklarını da belirten Karav, “Bunun ardından beldemiz sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 30 mezarlığın bakımı yapılacak. Daha sonra uygun bulunan ve ihtiyacı olan yerlere çeşmeler yaptıracağız. En önemli sorunlarımızdan birisi olan yaylalarımızdaki su problemlerimizi de, suyu bir depoda toplayıp, şebeke olarak her eve vererek çözeceğiz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 12:45:00
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 12:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?